NRK Meny
Normal

Samferdselsministeren: – Uaktuelt å forhandle bort E18

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier til VG at det er uaktuelt å forhandle bort ny motorvei ut av Oslo vestover. Byrådslederen i Oslo reagerer på at statsråden blander seg inn.

Ketil Solvik-Olsen

VIL IKKE FORHANDLE: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener utbyggingen av ny motorvei E18 vestover fra Oslo bør gå som planlagt, uavhengig av de lokale forhandlingene som pågår. Arkivbilde.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg vil ikke kommentere ting i detalj, men jeg kan slå fast at det er uaktuelt å forhandle bort E18, sier Solvik-Olsen til VG.

Bakgrunnen er ønsket blant flere i Oslo-byrådet om å stanse hele eller deler av planene om å bygge ut E18.

– Ap og MDG må snart se hvilke kjøretøy fremtiden bringer og at vi ikke løser folks transportbehov for å opprettholde kø inn i evigheten, sier Solvik-Olsen.

– Sjokkert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier til avisa at han er «sjokkert» over at samferdselsministeren blander seg direkte inn i interne, lokale forhandlinger som pågår nå mellom Oslo-byrådet og Akershus fylkeskommune om Oslopakke 3.

Oslo og Akershus skulle ha blitt enige om en ny avtale om hvordan veier og kollektivtrafikk skal bygges ut og finansieres i de to fylkene tirsdag, men forhandler nå på overtid.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger