Vibeke Hein Bæra ny hovedforsvarer for Breivik

Vibeke Hein Bæra fra Porsgrunn er oppnevnt som ny hovedforsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik. Hun skal forsvare ham sammen med Geir Lippestad.

Vibeke Hein Bæra

Advokat Geir Lippestad skal samarbeide med Vibeke Hein Bæra i jobben som forsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Hein Bæra begynner i fast stilling i Lippestads advokatfirma 10. oktober. De to siste årene har hun vært regiondirektør i Arbeidstilsynet i Sør-Norge, skriver Telemarksavisa.

– Jeg er ydmyk for den oppgaven jeg har blitt tildelt. Jeg ser frem til oppdraget og å jobbe sammen med Geir Lippestad, sier tobarnsmoren til NRK.no.

– Kunne ikke si nei

Geir Lippestad

Advokat Geir Lippestad skal samarbeide med Vibeke Hein Bæra i jobben som forsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Foto: Øijord, Thomas Winje / SCANPIX

Vibeke Hein Bæra har tidligere jobbet med Geir Lippestad i hans advokatfirma fra 1992 til 1999. Deretter begynte hun i Telemark politidistrikt der hun i perioder fungerte som konstituert politimester.

For flere uker siden ble 47-åringen spurt av Lippestad om hun kunne tenke seg å forsvare Behring Breivik sammen med ham.

– Det skjedde få dager før jeg skulle på ferie til Thailand i én måned med familien, dermed fikk jeg god tid til å tenke over om dette var noe jeg ville. Det er et stort og mektig samfunnsoppdrag som jeg ikke kunne si nei til.

Overbevisende lyst til å bidra

Vibeke Hein Bæra bor i Skien med mann og to barn på henholdssvis 15 og 18 år. Hun legger ikke skjul på at det har blitt mange og lange samtaler hjemme.

– Jeg har tenkt grundig gjennom dette, og funnet ut at jeg har en overbevisende lyst til å bidra i denne saken.

– Hva tenker du selv om det Anders Behring Breivik har gjort?

– Det er ingen tvil om at jeg er rystet av dette, i likhet med alle andre i Norge. Men jeg vil bruke min bakgrunn i politiet til å bidra til at dette skal bli en prosess og en rettergang som er verdig og viktig.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger