– Direktøren i Helse Sør-Øst lyttet ikke til advarslene

Pasientenes representant i Ahus-styret mener administrerende direktør i Helse Sør-Øst må gå av fordi hun ikke lyttet til de mange advarslene.

Ahus

Vinteren 2011 var bemanningen ved Ahus så prekær at medarbeidere sendte ut rekrutteringsvideoen på Facebook for å få flere folk til lungeavdelingen.

Vinteren 2011 var bemanningen ved Ahus så prekær at medarbeidere sendte ut en rekrutteringsvideoe på Facebook for å få flere folk til lungeavdelingen.

Gerd Myrberg

Gerd Myrberg, leder i brukerutvalget ved Ahus.

Foto: NRK

Pasientenes representant i styret i Ahus, Gerd Myrberg, er svært kritisk til at ledelsen i Helse Sør-Øst stoppet lignende kampanjer i 2010. Hun mener det bør få konsekvenser.

– Jeg mener Bente Mikkelsen bør gå av. Fordi det er derifra vi får oppdragsdokumentet vårt på Ahus, og vi må følge det oppdragsdokumentet uansett. Vi har ingenting vi skulle sagt, sier Gerd Myrberg, leder i brukerutvalget ved Ahus, til NRK.

Artikkelen fortsetter under klippet:

Pasientenes representant i Ahus-styret, mener administrerende direktør i helse Sør-Øst må gå fordi hun ikke lyttet til de mange advarslene.

SE KLIPPET: Dette er reklamekampanjen som ikke ble stoppet av ledelsen i helse Sør-Øst.

– Sa ifra for lenge siden

Hun beskriver en situasjon der kritiske innvendinger til i ta imot 160.000 pasienter fra Oslo ikke ble tatt på alvor av ledelsen i Helse Sør-Øst.

Situasjonen er ikke mindre alvorlig når fylkeslederen knytter tre av dødsfallene ved Ahus til den lave bemanningen.

– Jeg sa ifra om at jeg var bekymret for de lange ventelistene og sa ifra om fristbruddene. Vi ante dette kom på grunn av lav bemanning, sier Myrberg.

– Prøver å gjøre det beste for alle sykehus

Bente Mikkelsen

Administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst.

– Angrer du i dag på at du stoppet rekrutteringskampanjen?

– Det er mitt ansvar å tenke helhet. Jeg må prøve å gjøre det beste for alle sykehus som er involvert, så på den måten tror jeg kanskje den samme vurderingen ville blitt gjort i dag, sier administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst.

– Jeg har det ansvaret jeg har. Vi er nødt til å jobbe enda hardere med temaet kvalitiet og pasientsikkerhet, sier Mikkelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger