– Vår avgjørelse ligger fast. Vi har hatt en grundig politisk og juridisk vurdering, og det er ikke aktuelt å endre politiets reglement, sier Storberget til NTB.
Saken har nå gått gjennom to instanser som har kommet til samme konklusjon, men Justisdepartementet velger likevel å holde fast på sin beslutning.
– Det har vært en grundig juridisk gjennomgang både hos oss og i de to instansene. Vi må bare leve med at vi har kommet til to forskjellige resultater, sier Storberget.
Han tviler på at debatten vil blusse opp igjen på nytt av den grunn.
– Nå har vi hatt mange runder om dette, og jeg tror den politiske debatten er i ferd med å ebbe ut. Det er enighet om dette i de fleste partier, også i Arbeiderpartiet, er mitt klare inntrykk, sier han.
Oslopolitiet endrer ikke mening
Oslo Politiforening holder fast på at de ikke vil ha religiøse uniformsplagg, selv om et forbud kan være ulovlig.
Les også:
Les også:
Det er Likestillings- og diskrimineringsnemda som mener at politiet bryter loven ved å forby bruk av religiøse hodeplagg til uniformen.
– Vi står på vårt standpunkt, sier leder i Oslo Politiforening, Sigve Bolstad.
Han mener religiøse uniformsplagg kan ødelegge politiets tillit og troverdighet i befolkningen.
– Poenget er at uniformen skal være lik, sier han.
Vurderer å bli politi med hijab-ja
Keltoum Hasnaoui Missoum, som i sin tid startet hele hijabdebatten i Norge, vurderer å gi Politihøgskolen en ny sjanse hvis det likevel blir tillatt med hijab i politiet.
Kvinnen fra Sandnes, opprinnelig fra Algerie, har ventet spent på om justisministeren ville snu i denne saken.
– Er det helt sikkert, vil jeg nok vurdere å søke på Politihøgskolen.
– Drømmen om å jobbe som politi er der fortsatt, men da skal jeg være helt sikker også. Jeg vil ikke kaste bort flere års utdanning for så å finne ut at jeg ikke kan jobbe som politi, sier Missoum til Aftenbladet.no.
Les også:
Legge prestisjen til side
Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstadvik sier at hun er «svært fornøyd» med uttalelsen fra nemnda, som kommer etter halvannet års hijabdiskusjon her i landet.
– Dette vil få stor betydning når det gjelder fritt yrkesvalg for personer som uttrykker sin religion gjennom hodeplagg, sier Ørstavik.