Hopp til innhold

Siv Jensen: – Nå vil ikke Stortinget stanse Frp lenger

For første gang skal Fremskrittspartiet sitte i en flertallsregjering. Tiden der Stortinget stanset partiets forslag, er forbi, mener partileder Siv Jensen.

Se direkte fra Slottsplassen

Følg regjeringsutvidelsen direkte her.

– Det har ofte vært Fremskrittspartiets saker som har blitt stanset i Stortinget. Fremover vil det ikke være slik, slo Siv Jensen fast da partilederne møtte pressen i statsministerboligen.

Tidligere på dagen hadde statsministeren tatt med seg fire nye statsråder til Slottet for å utvide regjeringen. Med KrF på laget er de borgerlige sikret flertall for første gang siden 1985.

Utvidet Solberg-regjering

Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) utenfor Slottet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi har bak oss noen intense uker hvor vi har argumetnert fra våre partiers ståsted. Jeg har lært Ropstad og Bollestad å kjenne som kunnskapsrike, dytkige og engasjerte politikere. De legger ned en stor innsats, og vil gjøre det for regjeringen, sa Solberg.

Hun sier et bærekraftig velferdssamfunn, nye jobber, trygghet og muligheter for alle, er regjeringens viktigste oppgaver fremover.

Etter pressekonferansen drar de nye statsrådene til sine departementer for å få nøkler fra sine forgjengere. Det skjer fra klokken 12.45 til 14. Følg seansene øverst i saken.

Endringer i regjeringen

Erna Solberg (H) med sine nye statsråder i statsministerboligen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hareide: – Blandede følelser

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide, som tapte kampen om partiets veivalg i høst, var tidligere på dagen på plass utenfor Slottet. Men ikke som påtroppende statsråd.

– Jeg har blandede følelser, det er klart. Men i dag får vi tre flotte KrF-statsråder. Hvis ikke jeg kan glede meg over det, viser jeg veldig lite raushet, sier han.

Knut Arild Hareide (KrF) gleder seg over at partiet har fått tre statsråder, selv om han helst hadde sett at partiet søkte samarbeid med Ap og Sp.

Knut Arild Hareide (KrF) gleder seg over at partiet har fått tre statsråder, selv om han helst hadde sett at partiet søkte samarbeid med Ap og Sp.

Samtidig forsvarer han Kjell Ingolf Ropstad, som i dag blir utnevnt til barne- og familieminister uten ansvar for likestilling, og kaller kritikken mot ham «usaklig».

– Det var et ønske fra Venstre om å få det området, lenge før statsrådskabalen ble lagt. Diskusjonen og mediefortellingen om dette det siste døgnet, er ikke riktig, sier Hareide.

For første gang skal Høyre, Frp, Venstre og KrF sitte sammen i regjering.

For første gang skal Høyre, Frp, Venstre og KrF sitte sammen i regjering.

Slik blir regjeringen

Laster innhold, vennligst vent..

AKTUELT NÅ