Halfdan Hegtun er død

Halfdan Hegtun sovnet inn 1. juledag etter kort tids sykeleie. NRK-profilen ble 94 år gammel.

Halfdan Hegtun

Halfdan Hegtun var en av de profilerte radioreporterne i NRK. Han kom til kanalen i 1949.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Halfdan Hegtun var en av de profilerte radioreporterne i NRK og var en allsidig medarbeider. Han kom til kanalen i 1949 og arbeidet før det i BBCs norske seksjon.

I radioen i NRK ble han en kjent sportsreporter som dekket både sommer- og vinteridrett. Hegtun var også utenriksreporter i radioen og redaktør for avdelingen fra 1961.

Hegtun var også innom underholdningsavdelingen i radioen og skapte den komiske figuren Even Brattbakken som var fra rette siden av Mjøsa. Oppveksten på Toten var utgangspunktet for figuren og han skrev også to bøker under pseudonymet Even Brattbakken.

Artikkelen fortsetter under videoen:

NRK-profil og politiker Halfdan Hegtun er død

Se tv-bilder og intervjuer med Halfdan Hegtun i saken som ble vist i Kveldsnytt.

Fra 1973 til 1981 var han programdirektør i radioen. Fra studiedagene var Hegtun politisk interessert og aktiv Venstre-mann. Han førte en svært aktiv og personlig valgkamp og ble innvalgt på Stortinget for Venstre i Akershus i 1965.

Ved splittelsen av Venstre på Røros i forbindelse med EF-avstemningen i 1972, gikk han ut av Venstre og var med på å danne Det Liberale Folkepartiet. Hegtun var også med på forsoningen da de to partiene gikk sammen i Venstre på nytt.

Hegtun var aktiv i lokalpolitikken lenge etter at han ble pensjonist. Han var medlem av Bærum kommunestyre. Han var en ivrig samfunnsdebattant med uredde og kontroversielle innlegg i avisene.

Hegtun ble tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull 2. februar 2010.

Halfdan Hegtun i studio

Halfdan Hegtun i studio.

Foto: Scanpix / SCANPIX
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger