NRK Meny
Normal

Frp-Hagen: – Båtflyktningene bør sendes tilbake

Dropp regjeringen hvis det blir flertall for 10 000 ekstra asylsøkere, og send båtflyktningene i Middelhavet tilbake der de kom fra. Det er to av forslagene Frp skal behandle på landsmøtet.

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen vil ikke ha et flyktningeultimatum.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Det skapte rabalder i Frp da Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet sa at de ville ta imot 10 000 ekstra asylsøkere til Norge for å avhjelpe flyktningekatastrofen.

Rabalderet økte i styrke da det ble klart at Støre faktisk kan klare å få flertall for forslaget på Stortinget.

Nå ligger saken an til å bli blandt de heteste potetene på Frps landsstyremøte.

Flere flyktningekrav fra Frps fylkeslag

Åtte av fylkeslagene, i tillegg til Fremskrittspartiets Ungdom, har lagt inn resolusjonsforslag som skal behandles.

De går på alt fra å styrke grensene til Europa og å trekke seg fra regjeringssamarbeidet, til å ilandføre skipbrudne flyktninger i Middelhavet der båten de seilte ut med kommer fra. Dette ligner på det Australia tidligere har gjennomført, og som de har fått internasjonal kritikk for.

Resultatet er at det knapt kommer båtflyktninger til Australia etter innføringen av tiltaket.

Engasjementet overrasker ikke Frp-nestor og representant for Oslo Frp, Carl I Hagen.

– Dette forteller meg at det i Frp er sunn fornuft, logisk tenkning og solidaritet. Vi vil heller hjelpe 260 000 i Syria med nødvendige forsnyninger i steden for å si nei til disse for å ta imot 10 000 til en luksustilværelse i Norge. Det er det Støre har gått inn for, og det er meningsløst.

Han henspiller på regnestykket statsminister Erna Solberg (H) la frem da hun redegjorde for flyktningesituasjonen for Stortinget torsdag denne uken.

– Vi blir også følelsesmessig engasjert av det vi ser. Det er helt fælt, men da kan du ikke glemme å tenke sunn fornuft. Det må være bedre å hjelpe 260 000 enn bare 10 000.

Vil ikke ha ultimatum

Til tross for at Troms Frp vil ha vedtaktsfestet at Frp skal gå ut av regjering dersom Støre-forslaget får flertall på Stortinget, og til tross for engasjementet i partiet, mener Hagen at ultimatum er en dårlig idé.

– Det vil, etter min mening, være uklokt for landsmøtet å vedta en så bindene resolusjon. Men våre folk på Stortinget og regjering vil vite at organisasjonen ikke ønsker å ta imot flere flyktninger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger