Brente sønnen med en skje, foreldre dømt til fengsel for mishandling

En indisk mann og hans kone er i Oslo tingrett dømt til henholdsvis 18 og 15 måneders fengsel for mishandling av sin sønn. Dommen blir anket.

I avhør har sønnen forklart at han ble brent med en skje som var blitt varmet opp i en stekepanne på komfyren. En lege forklarte i retten at det var lite trolig at gutten skulle ha fått et brennmerke på tre ganger fem centimeter på leggen, hvis skjeen hadde kommet borti ham ved et uhell.

«Dette må utvilsomt har vært svært smertefullt» heter det i dommen.

Faren kom til Norge for to år siden for å jobbe som datakonsulent, og resten av familien kom etter våren 2011. Foreldrene viser til at sønnen har ADHD og at han er krevende og ikke alltid snakker sant.

I dommen blir det vist til at det fra lovgivers side har vært krevd at straffen for vold i nære relasjoner generelt skal ligge over sammenlignbare voldsforbrytelser.

Skåldet med skje

I den enstemmige dommen heter det at faren har truet sønnen med at han ville brenne tunga han med en glohet skje. Retten finner det også bevist at faren flere ganger har slått sønnen med et belte og at mishandlingen skal ha skjedd i en periode på seks-sju måneder.

I rettssaken i Oslo tingrett fant retten det bevist at moren flere ganger truet med å slå sønnen sin med kjøkkenredskaper eller andre ting.

– Det er ikke tvil om at vi kommer til å anke denne dommen. Dette er ikke noe vi ønsker å leve med, sier ekteparets forsvarer, advokat Adeline Brenden-Veisal til NTB.

Hun gikk inn for full frifinnelse av de to, som sitter varetektsfengslet i Norge.

Ekteparet ble varetektsfengslet fordi politiet fryktet at de ikke ville komme tilbake til Norge for å sone en eventuell dom.

Det indiske departementet for emigrerte indere sendte lørdag en representant til den norske ambassaden i New Delhi og ba om løslatelse. I tillegg ønsker departementet at paret skal slippe straff dersom de blir kjent skyldige i mishandling.

Barnevernet har konkludert med at foreldrene skal ha omsorgsretten for gutten.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger