Hopp til innhold

Fordømmer togkaoset

Opposisjonen fordømmer togkaoset i kulda. Men hardest tar Aps fylkesordfører i Sør-Trøndelag i: Jernbanepolitikken de siste 20-30-åra er "Beretningen om et varslet mord", sier Tore O. Sandvik.

Tog til opptining
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Knut Arild Hareide (KrF) sier seg glad for at regjeringen nå har satt merkelappen "krisesituasjon" på tog-forholdene. Men også han peker på de langsiktige tiltakene som er ment å løse krisen - om noen år.

LES OGSÅ: NSB tror på tog i rute fra i morgen

Lederen for Stortingets transport- og kommunikasjonskomité mener det bare er langsiktige tiltak som vil gi pendlere og passasjerer et godt tilbud.

Knut Arild Hareide

Knut Arild Hareide

Foto: Morten Holm / Scanpix

- Jeg kan nevne økt konkurranse og en fornyelse av hele sektoren, sier Hareide.

Aps fylkesordfører i Sør-Trøndelag er uenig:

- Jeg blir helt matt når transportkomiteens leder Knut Arild Hareide sier at NSBs problem er manglende konkurranse, skriver Aps fylkespolitiker Tore O. Sandviks blogg .

- Elendig skinnegang

- Du kan ikke konkurrere deg vekk fra dårlige togsett, elendig skinnegang og ustabile signalsystemer, skriver Aps trønderske fylkesordfører, som alt for noen år siden spådde norsk jernbanes død hvis det ikke kom nye investeringer.

Han har tross alt et håp, i og med investeringsveksten som ble vedtatt sist sommer - selv om pengene stort sett går til det han kaller "å byforstørre Oslo".

Samferdselspartiet Venstre mener de rødgrønne burde ha gjort mer for å rydde opp i problemene i togtrafikken. Men alt er ikke mørkt sett fra Venstres side heller:

- Jeg har store forventninger til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp). Hun bør ta nye grep og sterkere politisk styring for å rydde opp, sier Venstres stortingsrepresentant Borghild Tenden.

Ber om råd til reisende

Hun har kalt samferdselsministeren inn til Stortingets spørretime for å be henne gi råd til de reisende som nesten daglig utsettes for togkaoset.

Og Tenden gjør det klart at det ikke holder å skylde på sine forgjengere, slik tidligere stasråder har gjort.

ØSTFOLD: – NSB-sjefen bør ta sin hatt og gå

ØSTLANDSSENDINGEN: Togforsinkelser i kulda

Lyspunkt

AKTUELT NÅ