Hopp til innhold

Flere hundre fornærmede etter terrorbomben

En mengde mennesker som politiet i dag ikke kjenner til, kan ha krav på erstatning fra terrorsiktede Anders Behring Breivik.

I Regjeringskvartalet etter terrorangrepet.

Politiet har oversikt over drepte og skadde personer i Oslo men i tillegg kan en mengde personer som var i gatene og de nærmeste bygningene, ha blitt påført lettere fysiske skader eller være tynget av psykiske ettervirkninger.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Terrorsaken i Oslo og på Utøya 22. juli involverer over 700 vitner fra Utøya, et ukjent antall vitner fra bombeangrepet i Oslo, samt en rekke avhør av personer som har befunnet seg i kretsen til Anders Behring Breivik (32).

Vet hvem som var på Utøya

Politiet har oversikt over hvem som befant seg på Utøya under skytemassakren, og hvem som ble beskutt da de forsøkte å redde ungdommene.

Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Pål-Fredrik Hjort Kraby, sier at alle som var til stede på Utøya regnes som fornærmede i saken. Det gjelder også hjelpearbeidere og sivile som bidro med å frakte folk i båt fra øya.

– Veldig mange av disse vil kunne få bistandsadvokat i det videre arbeidet, i forbindelse med rettssak og eventuelt erstatningsspørsmål, sier Kraby til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Folk foran Oslo domkirke

Det kan være snakk om at flere hundre mennesker i Oslo har krav på bistandsadvokat og erstatning etter terroren. Her er sørgende samlet ved Oslo domkirke.

Foto: Jan Johannessen / Afp

Vurderer grensesetting

Men i Oslo er saken langt mer uoversiktlig, skriver VG Nett.

Politiet har oversikt over drepte og skadde personer i Oslo, men i tillegg kan en mengde personer som var i gatene og de nærmeste bygningene, ha blitt påført lettere fysiske skader eller være tynget av psykiske ettervirkninger.

I henhold til norsk lov kan også disse betraktes som fornærmede i saken, og politiet i Oslo vurderer nå hvor grensa skal trekkes, skriver VG Nett.

Ifølge VG Nett kan det være snakk om at flere hundre mennesker i Oslo har krav på bistandsadvokat og erstatning.

Etterforskningen involverer omtrent samtlige norske politidistrikt, og kommer til å vare i minst ett år.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger