Politiet etterforsker fremdeles Menijes advokat

Saken mot advokat Randi Hagen Spydevold er fremdeles under etterforskning av politiet i Oslo.

Randi Hagen Spydevold

Advokat Randi Hagen Spydevold.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Advokat Randi Hagen Spydevold har vært under etterforskning for menneskesmugling etter at hun ved hjelp av flere frivillige klarte å få søstrene Khadije og Menije Ravandost tilbake til Norge.

Advokaten hjalp de to søstrene med å ta seg tilbake til Norge og Sarpsborg, etter at de ikke fikk hjelp fra den norske ambassaden i Teheran. I etterkant åpnet politiet etterforskning mot Spydevold for menneskesmugling.

Politiet har henlagt tredjeparts anmeldelse

Det er altså ikke riktig at saken mot Spydevold er henlagt av politiet. Politiet i Oslo etterforsker flere personer mistenkt for menneskesmugling, og NRK får opplyst at etterforskningen er i en avsluttende fase.

Khadije Ravandost

Det ble et følelsesladet møte da søstrene Ravandost møttes igjen i februar, etter at Menije fikk hjelp av menneskesmuglere til å komme seg tilbake til Norge.

Foto: Oddvin Aune / NRK

Misforståelsen omkring henleggelsen bygger på at politiet på eget initiativ etterforsker saken, mens anmeldelsen fra en tredjepart er henlagt fordi den derfor ikke er nødvendig.

Da NRK skrev at saken var henlagt, var det fordi henleggelsen av tredjeparts anmeldelse ble tolket dithen at saken var lagt død.

Advokaten informert om at saken pågår

Spydeberg ble ved henleggelsen av denne anmeldelsen fra tredjepart orientert av politiet, som sendte advokaten en standardisert melding.

Både Spydeberg og hennes advokat er senere orientert om at politiet fremdeles etterforsker saken uavhenging av anmeldelsen fra tredjepart.

Spydeberg risikerer opptil tre års fengsel for menneskesmugling.

Det er politiet i Oslo som etterforsker saken. Da den første personen kom til Norge, var det Oslo-politiet som ble kontaktet og som senere har fulgt opp saken.

SISTE NYTT

Siste meldinger