NRK Meny
Normal

Setter av drøye 100 millioner kroner til 22. juli-rettssaken

Regjeringen foreslår å øke bevilgningene med 106 millioner kroner til gjennomføringen av 22. juli-rettssaken.

Grete Faremo

Justisminister Grete Faremo sier det er viktig å sette av ekstra penger for at rettssaken skal kunne gjennomføres på en verdig måte.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Dermed fører 22. juli-rettssaken som starter i Oslo tingrett mandag, til endringer i statsbudsjettet.

– Vi har foreslått å sette av drøye 100 millioner kroner for å gjennomføre rettssaken på en verdig måte, sier justisminister Grete Faremo til NRK.

Det meste av ekstrabevilgningene går til ombyggingen av Oslo tinghus, inventar, etablering av mediesenter og pårørendesenter og leie av erstatningslokaler for domstolene.

– Det er bygningsarbeider, sikringstiltak og mye utstyr som skal på plass for at rettssaken kan gjennomføres på en god måte, sier Faremo.

I tillegg foreslår regjeringen å øke bevilgningene til Statsbygg og kriminalomsorgen med 5 millioner kroner for å forberede etableringen av sikkerhetstiltak ved Ila fengsel og legge til rette for mer egnede soningsforhold for den tiltalte.

141 millioner totalt

Overføringen av lyd og bilde fra rettssaken til domstoler, mediesenteret og pårørendesenteret fører også til økte kostnader. Bemanningen i Oslo tinghus er økt, det samme er bemanningen knyttet til sikkerheten rundt gjennomføringen av rettssaken.

Oslo politidistrikt får 7,1 millioner kroner ekstra på grunn av merutgifter til sikring og vakthold. Statens sivilrettsforvaltning får 1 million kroner mer i forbindelse med merarbeidet med de sakkyndige erklæringene.

Regjeringen foreslår også å øke bevilgningen til PST med 30 millioner kroner. Samlet sett foreslår dermed Regjeringen nå økte bevilgninger på 141 millioner kroner.

– Det var svært viktig å få satt av disse pengene. Denne rettssaken er svært spesiell, og det er viktig at den kan gjennomføres på en verdig og god måte, sier Faremo.

– Det var ingen som kunne planlegge for dette i forkant. Statsbudsjettet er stort sett ferdig planlagt i god tid før det legges frem, sier Faremo som nå tror det er satt av nok penger til at rettssaken kan gjennomføres på en god måte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger