– Helikoptre og tanks angrep landsbyen min uten stans

Voldsomme angrep med tunge våpen har drevet den syriske småbarnsmoren Dua Hommah og tusenvis av hennes landsmenn på flukt.

Video - De angrep landsbyen min uten stans

VIDEO: Kvinne forteller om brutale angrep på landsbyen hennes

– Helikoptre og tanks angrep landsbyen min uten stans. Derfor tok jeg min ti dager gamle sønn og mine to andre barn og flyktet til Tyrkia, forteller Hommah.

Hun er én av mange som har sett seg nødt til å forlate sitt hjem. Ifølge tyrkiske myndigheter har de tatt imot tusenvis av flyktninger kun det siste døgnet. Totalt befinner rundt 24.000 syrere seg i store leire langs den tyrkiske grensen.

Ahmet Davutoglu

Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu advarer mot flykningkatastrofe.

Foto: AFp

De tyrkiske myndighetene advarer, og hevder at grensen for hvor mange flyktninger de klarer å håndtere snart er nådd.

– Vi gjør hva vi kan, og vi ber FN om å bidra med humanitær hjelp. Gjennom den siste natten har jeg fulgt utviklingen, og sto i telefonkontakt med FN og de lokale myndighetene, sier utenriksminister Ahmet Davutoglu.

– 27 døde

Aktivister i den syriske opposisjonen melder fredag om flere dødsfall. 27 mennesker skal ha mistet livet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det syriske observatoriet for menneskerettigheter hevder at et bombeangrep drepte minst ti mennesker i sentrum av byen Homs. Samtidig skal stridigheter også ha kostet liv i byene Douma, Anadan og Hama det siste døgnet.

– Minst fem stridsvogner og ti busser med sikkerhetsstyrker og militssoldater tok seg inn i Douma, hevder en lokal aktivist.

Saken fortsetter under bildet ...

Stridsvogn i Syria

Denne stridsvognen skal være fanget på film i byen Douma. Filmen ble lastet opp på Youtube.

Foto: AFP

I Rastan skal opprørere ha forsøkt å stanse en stridsvognangrep.

– De blokkerte fremryktningen, og presidentens hær trakk seg tilbake. Så startet artilleriangrepet, sier en annen.

Dette skjer kun få dager før den Kofi Annan-regisserte våpenhvilen mellom regjeringsstyrkene og opprørerne trår i kraft. Både president Bashar al-Assad og representanter for opprørerne har sagt seg villige til å legge til rette for fred før våpenhvilen etter planen starter neste torsdag.

Skylder på terrorister

President Bashar al-Assads regjering hevder at terrorister og væpnede bander står bak voldelighetene i landet.

– De siste dagene har terrorhandlingene gjennomført av væpnede grupper i Syria eskalert. Spesielt etter at avtalen om Kofi Annans plan ble inngått. Det internasjonale samfunnet må ta grep for å stoppe finansieringen av terroraksjoner mot Syria, skriver landet i et ferskt brev til FN.

Styrker lojale til det sittende regimet skal ha drept minst 9000 mennesker siden uroen I landet startet, ifølge FN-tall. Syriske myndigheter mener tallet er rundt 6000, blant annet 2566 soldater og politifolk.

Rapportene fra Syria, inkludert oversikten over døde og sårede, er vanskelige å få bekreftet. Dette skyldes i stor grad at regimet har innført restriksjoner overfor uavhengige journalister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger