– Giske ville ha venn inn i Telenor-styret

Næringsminister Trond Giske skal ha krevd å få en av sine beste venner inn i Telenor-styret, melder TV 2. Giske mener det hele er oppspinn.

trond giske

Næringsminister Trond Giske avviser blant påstanden om at han skulle ha framsatt noe krav.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Næringsministeren ønsket angivelig en styreplass for sin venn Tore O. Sandvik, fylkesordfører i Sør-Trøndelag.

Men nominasjonskomiteen i selskapet nektet fordi Sandvik ikke var godt nok kvalifisert. De mente også at forholdet mellom de to var for tett, ifølge TV 2.

Giske avviser påstanden om at han skulle ha framsatt noe krav.

– Hvis vi hadde ønsket det, så hadde det blitt sånn. Staten forvalter 54 prosent av eierskapet i Telenor. Det var et enstemmig valg i nominasjonskomiteen. Vi har aldri satt fram krav til sammensetningen i Telenor-styret, sier Giske i en kommentar til TV 2.

Han reagerer på at dette blir nevnt i sammenheng med Entra-saken og betegner oppslaget som en «sammensausing» av påstander.

TV 2 skriver at de har fått opplysningene bekreftet fra flere kilder nær på prosessen.

Fikk Sandvik inn

I april i fjor hadde nominasjonskomiteen ferdigstilt arbeidet med å finne nye styremedlemmer da Giske angivelig skal ha kommet med et krav om at den ene styreplassen skulle gå til Sandvik, skriver TV 2. Men dette gikk ikke styret med på.

Giske skal da ha kommet med et nytt krav om at Sandvik måtte få plass i Telenors bedriftsforsamling, som har som funksjon å holde oppsyn med styret. Dette følte komiteen seg da presset til å gå med på, skriver TV 2.

Entra-saken

Det er ikke lenge siden regjeringen oppnevnte settestatsråd for Trond Giske i saken hvor vennen Rune Olsø er utpekt som ny Entra-sjef.

Også i Entra mente enkelte i styret at Olsø, som er en nær venn av Giske, ikke hadde den rette kompetansen til toppjobben. De mente at lønnen på fire millioner kroner han ble tilbudt ikke står i forhold til den kompetansen han har.

Entra-saken endte med at Rune Olsø gikk av som administrerende direktør i selskapet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger