- Merker ikke forbudet mot sexkjøp

«Mette» selger sex fra leiligheter i Oslo og flere andre norske byer. Det er nok av menn som vil kjøpe det hun tilbyr på innendørsmarkedet.

"Mette"
Foto: Bengt Kristiansen / NRK

– Det har ikke noe med kjærlighet å gjøre, og det har ikke noe med følelser å gjøre. Det handler rett og slett om å tømme seg. Og der kommer jeg inn i bildet, sier «Mette» til NRK.

– Jeg krever ingenting og forlanger ingenting. Når de går ut av døren, er de ferdige med meg. Jeg begynner ikke å ringe og skal gifte meg dagen etter. Jeg tror det er veldig avslappende for mange å vite at når de går ut av døren, er de ferdige med meg.

Spanerne oppsøker de prostituerte

Etter at forbudet mot å kjøpe sex ble innført i Norge 1. januar, er det få gateprostituerte å se. Men fremdeles er det høy aktivitet på innemarkedet.

Oslo-politiets spanere aksjonerer mot leiligheter og hotellrom der prostituerte tar i mot kunder .

– Noe av målsettingen med «Operasjon husløs» er å gjøre det vanskelig for tilretteleggerne, hallikene og menneskehandlerne, å skaffe leiligheter i Oslo som det selges sex fra, som er en forutsetning for å drive på innendørsmarkedet, sier en av spanerne til NRK.

Nett-TV: Følg spanere fra Oslo-politiet på aksjonFor å kartlegge de nye leilighetene, tar spanerne kontakt med de prostituerte og utgir seg for å være kunder.

– Vi legitimerer oss alltid så tidlig som mulig når vi vet hvilken leilighet sexsalget skjer fra, sier spaneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Innendørsprostitusjon

Prostituerte på innendørsmarkedet tilbyr sine tjenester på Internett.

Foto: Trond Stenersen / NRK

Trapper opp kampen

Den prostituerte registreres av politiet, som så gir huseieren beskjed om at hun selger seksuelle tjenester. Sannsynligvis avslutter da huseieren leieforholdet.

Øyvind Nordgaren

Seksjonssjef Øyvind Nordgaren varsler økt kamp mot innendørsprostitusjon.

Foto: NRK

I fjor antok politiet at det ble solgt seksuelle tjenester fra 150 leiligheter i Oslo. Nå er antallet halvert, men politiet har fortsatt en jobb å gjøre. Nå varsler STOP-gruppen i Oslo politidistrikt en opptrapping av kampen mot sexsalg også fra leiligheter og hoteller.

– Vi kommer til å ha økt fokus inn mot sommeren. Da har det normalt vært flere prostituerte i Oslo totalt, og vi vil følge med på om det fortsatt skjer til tross for den nye loven, sier Øyvind Nordgaren, seksjonssjef i Oslo politidistrikt.

– Ikke bekymret

«Mette» venter også besøk av politiets spanere, men hun er ikke spesielt bekymret for konsekvensene.

– Hvis jeg da ikke sier at jeg har fått betaling, og gjesten ikke sier at han har betalt, kan jeg ikke skjønne at de har en sak, sier hun.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger