- Det ble skapt et spionhysteri

- Saken min ble blåst opp og fikk dimensjoner den ikke hadde, sa Arne Treholt i nettmøte i NRK.

Arne Treholt på nettmøte
Foto: Anne Linn Ensby / NRK

Arne Treholt deltok i kveld i nettmøte i NRK etter at det i dag ble kjent at han ikke får gjenopptatt spionsaken mot seg

Treholt møtte opp med godt humør. Han var tidlig ute, og kom dermed raskt i gang med svare-jobben.

Les alle svarene her

Det strømmet inn med spørsmål til nettdesken i NRK. Dessverre fikk ikke Treholt tid til å svare alle før han måtte springe videre til andre nyhetssendinger.

Rune Aamillom: Mener du selv at du ikke har gjort noe galt i det hele tatt!?

Arne Treholt: Jeg har erkjent at jeg kan har opptrådt uklokt og muligens har overtrådt tjenestemannsloven. Saken ble blåst opp og fikk dimensjoner den ikke hadde. Det ble skapt et spionhysteri.

Etterlyser stiftelse

Treholt får støtte fra mange lesere som mener han er uskyldig dømt.

NN - Ås: Kjære Arne Treholt! Jeg er en 37 år gammel mann, har lest den siste boken din og mener du er uskyldig dømt. Det er og tragisk for det norske samfunnet at vi ikke får denne saken opp igjen - refleksjon rundt Norges rolle i den kalde krigen, det hadde vi trengt.

Arne Treholt: Takk for hyggelig reaksjon som jeg ble glad for. Jeg tror det norske rettssamfunnet ville ha vært tjent med at saken var kommet opp på ny. Det kunne ha bidratt til en nødvendig avmystifisering og utluftning.

Ola fra Asker foreslo at det burde opprette en stiftelse som ivaretar personer i lignende saker. Det mener Treholdt er en god ide.

Arne Treholt: En stiftele som kunne støtte alle som mener seg uskyldig dømt og som slåss mot rettskverna, er en god ide.

Mottok penger

Treholt vedgår at han har tatt imot penger fra KGB ved flere anledninger, men at dette kun dreier seg om småbeløp.

007 - Nord-Norge: Tok du imot penger fra KGB eller tok du ikke?

Arne Treholt: Jeg har erkjent at jeg ved et par anledninger lot meg overtale til å ta dekning å få mindre beløp dekket i reise og oppholdsutgifter i forbindelse med ferier. Det skjedde to eller tre ganger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger