«Mystisk» kvinne har forlatt Lofoten

En lokalt etterlyst kvinne (28) fra Canada har forlatt Lofoten. Hun har lett etter slektninger og bodd flere netter i telt.

Sørvågen

SØRVÅGEN: Også her i dette området, like ved Å, skal kvinnen være sett. Innfelt lensmann Asbjørn Sjølie i Vest-Lofoten.

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lensmann Asbjørn Sjølie i Vest-Lofoten sier at det nå er klarlagt hvem kvinnen er, og at det ikke skal ha tilstøtt henne noe.

Bekymringsmelding

Det var lørdag 26. mars politiet fikk en bekymringsmelding fra personer som hadde møtt kvinnen. Disse hadde funnet en sekk med matvarer og noe utstyr på en kjelke utenfor en bolig, og kjent igjen tingene fra et tidligere møte med kvinnen.

– Dro til Narvik

– Kvinnen reiste med buss fra Å til Narvik tidlig om morgenen fredag 25. mars, ifølge lensmann Sjølie, som sier at saken medførte forholdsvis omfattende etterforskning, og at de fikk den oppklart i samarbeid med det canadiske konsulatet i Norge.

Lette etter slekt

Flere vitner i Lofoten har fortalt om ei engelsktalende kvinne som har sagt at hun har slekt i Lofoten, og som hun var på leting etter.

– Men vi vet ikke hvilke personer hun har lett etter, sier lensmannen.

Han vet heller ikke hvor hun har fått kjelken fra, men den har hun åpenbart brukt til å frakte sakene sine med, blant annet telt og truger.

To og ei halv uke i Lofoten

Hun skal ha kommet til Lofoten allerede 7. mars, og først overnattet i Stamsund.

–Dagen etter kom hun til Å, og bodde først noen dager i telt. Senere leide hun ei rorbu. Vi er ikke sikker på hvor hun har bodd mens hun var i dette området, men vi har altså opplysninger om at hun reiste fra Stamsund fredag morgen, sier Sjølie.

Canada overtar

Ifølge lensmannen har det canadiske konsulatet opplyst at de skal undersøke kvinnens videre bevegelser, for å forsikre seg om at alt er i orden.