Hopp til innhold

Turistfisker dro monsterkveite

Polske Mariusz Lubkiewicz dro i går ettermiddag ei monsterkveite på 196 kilo med stang.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I dag skriver Avisa Nordland om den polske fritidsfiskeren Lubkiewicz og resten av gruppen med polske turistfiskere tok med seg fiskestanga og dro ut fra Arnøy Brygge for å prøve fiskelykken.

Og det ble en opplevelse fiskerne sent vil glemme. For sørvest for Fleinvær beit ei monsterkveite på 196 kilo på gummikroken. Gruppa med turistfiskere slet i en time og ti minutter med monsterkveita.

Har aldri sett ei så stor kveite

– Jeg og en venn av meg byttet på å hale den i land. Det var tungt, og vi fryktet at vi ikke ville klare å få den i land, sier Lubkiewicz.

Han hadde aldri i sin villeste fantasi kunne tenkt seg at det var ei kveite på 196 kilo som skulle bite på kroken. Med den 22 fot lange aluminiumsbåten som de hadde lånt ved Arnøy Brygge, slepte de kveita i land, og flere menn måtte til for å dra kveita på land.

– Jeg har aldri fått ei så stor kveite før, jeg har fanget 15- og 20 kilos kveiter, men denne er den største, sier Lubkiewicz.

Sliter storkveita på land

SLIT: Det måtte flere mann til for å dra den tunge kveita på land.

Foto: Arnøy Brygge, John Kristian Karlsen

Mye kveite å få utfor Fleinvær

Ifølge daglig leder John Kristian Karlsen ved Arnøy Brygge så er det tradisjonelt mye kveite i området, men kjempen på 196 kilo har han aldri opplevd tidligere.

– Dette er helt rått! Kveita er vanskelig å finne, men lett å få på kroken, for hun spiser alt hun kommer over, sier han til NRK.no

Rekordkveite

TOK STORKVEITA: Kveita blir mat, polske Mariusz Lubkiewicz har allerede filetert kveita og skal stoppe ut hodet for å henge det på veggen.

Foto: Arnøy Brygge, John Kristian Karlsen

Han sier at kveita vanligvis bruker å gå inn på grunna om sommeren, og hun legger seg gjerne der det er strøm, og om vinteren så går hun gjerne ned i dypet.

Selv har ikke Karlsen fisket noe særlig med kveite, men han mener giganten som ble tatt i går er uvurderlig reklame for reiselivsanlegget deres, som blant annet driver båtutleie. Og ovenfor gjestene veileder de mer enn gjerne hvor de bør fiske for å få kveite på kroken.

Skal henge kveithodet på veggen hjemme

For polske Mariuzs Lubkiewicz er det ikke første gangen han er i Norge på fisketur, han er årlig på tre-fire turer for å fange storfisken, men ingenting slår kveita han fikk søndag ettermiddag. Nå er kveita filetert og hodet lagt i fryseren.

– Jeg har flere venner hjemme, så jeg skal dele med dem. Og hodet skal jeg få en venn av meg til å stoppe ut, og henge på veggen hjemme. Det er omtrent 26 kilo tungt, sier Lubkiewicz.

Han og resten av vennegjengen skal være Gildeskål fram til fredag, og frem til da blir det mer fiske.

– I dag er jeg utslitt, så da blir det ikke noe fiske. Men i morgen skal jeg dra ut å fiske min neste kveite, for jeg må jo fiske til mine venner, som ikke fikk noe, humrer Lubkiewicz over telefonen.

Polakk fanget storkveite

MER KVEITE?: Turistfiskeren Mariusz Lubkiewicz dro denne kjempen opp fra havet bunn, på torsdag skal han ut for å fiske til sine venner. Men han tror neppe det blir kveite på denne størrelsen.

Foto: Arnøy Brygge, John Kristian Karlsen

Har du ei god fiskehistorie? Legg gjerne inn en kommentar under!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.