– Nå må vi få hull på byllen og ta poeng

Odd styrer alene på tabelltoppen etter 4–2 borte mot Bodø/Glimt søndag ettermiddag. Telemarkingene har full pott og ni poeng etter tre kamper, mens Glimt har tre strake tap.

Odd vant mot Glimt på Aspmyra.

Etter seieren mot Bodø/Glimt søndag ettermiddag leder Odd serien med ni poeng.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Første omgang på Aspmyra var underholdende med to scoringer til hvert av lagene, blant annet en suser fra Bodø/Glimts Trond Olsen. I andre omgang startet Odd best, men Bodø/Glimt jobbet seg inn i kampen etter hvert.

Likevel sørget et langskudd fra Nordkvelle etter 71 minutter, og en stupheading fra Halvorsen ti minutter senere, for at Odd nå er serieleder med ni poeng.

– Vi har selvtillit og gjør det bra selv om vi mangler flere vesentlige spillere, sier en fornøyd Odd-trener, Dag-Eilev Fagermo.

Odd manglet fire mann som normalt tar en plass i førsteelleveren, Fredrik Oldrup Jensen, Olivier Occean, Lars-Kristian Eriksen og Jone Samuelsen. Dermed fikk Oliver Berg sin debut i eliteserien, og han spilte en meget solid kamp.

– Hvordan blir løpet videre?

– Nå begynner kjøret med flere tøffe kamper. Det er fortsatt tidlig å si hvordan dette går, men vi har fått en drømmestart og det føles helt nydelig å toppe serien, sier Fagermo til NRK.

Odd tok seriebronse i fjor og tapte cupfinalen. Stallen er bedre i år enn da, og Odd blir trolig med i toppen lenge også denne gangen.

Trond Olsen scorer for Glimt

Glimts Trond Olsen sørger for 1-1 etter 43 minutter.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
Laster innhold, vennligst vent..

– Har møtt gode lag

For Glimt-treneren, telemarkingen Jan Halvor Halvorsen, ser det nå hardt ut. Tre kamper, null poeng og ti baklengs er det blitt så langt.

– I dag slapp vi inn fire mål. Det er selvsagt ikke bra og altfor mange, sier Halvorsen til NRK.

– Hva synes du om åpningen av serien?

– Den har ikke vært optimalt, men vi visste at det kom til å bli tøft, med kamper mot både Molde og Odd i starten. Vi kunne tatt poeng i to av kampene, men vi taper dessverre til slutt på kvalitet og erfaring.

Bodø/Glimt ligger nå sist på tabellen, og spiller Kristian Brix er oppgitt over lagets prestasjoner.

– Jeg er skuffa, forbanna og lei av å tape. Nå må vi lære før det er for sent, men foreløpig er jeg ikke redd for å rykke ned med tanke på at de lagene vi har møtt hittil er sterke.

Glimt fortsetter eliteserien med bortekamp mot Sarpsborg søndag. Dagen før får Odd besøk av Mjøndalen.

Laster innhold, vennligst vent..