Synger med de Lillos

...og her kan du lese om hvordan det gikk til.

Ida Maria vant prisen som Årets nykommer på Spellemannprisen 2008.

SPELLEMANN: For to uker siden fikk Ida Maria Spellemannsprisen for 'beste nykommer'.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Ida Maria Børli Sivertsen (24) er i vinden som aldri før. Akkurat nå spiller hun for fulle hus i USA, og for to uker siden fikk hun Spellemanssprisen i kategorien "årets nykommer. Onsdag kveld var hun gjest i Lydverket i forbindelse med hennes deltakelse på de Lollos nyeste plate "Huskeglemme".

- Vi tok et par glass vin sammen. Jeg er kjempefan, men lot som jeg var kul. Halvveis på spøk sa jeg at "hvis du trenger noen til å gaule på en plate, så er det bare å si fra. Da så han meg rett inn i øynene og sa: "Det skal jeg huske", forteller Ida Maria til Lydverket.

Lars Lillo-Stenberg ble veldig beæret over henvendelsen fra stjerneskuddet fra nord - og slo til. På de Lillos nye album synger Ida Maria på låten "Flink".

Back to the 80's

deLillos i trioformat slipper denne uken platen «Huskeglemme»

deLillos i trioformat har nylig sluppet platen «Huskeglemme».

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det er andre gang i de Lillos' historie at bandet har med gjestevokalist. Forrige gang vat det Jokke fra Valentinerne på låten "Smilet til Cecilie"

- Ida Maria er nesten like tøff som Jokke. Vi hørte henne i Sarpsborg da vi spilte på samme konsert, og det var utrolig trøkk i bandet. Det var som å komme tilbake til 80-tallet, sier Lars Fredrik Beckstrøm i de Lillos.

Lærte mye

- Disse guttene er mye eldre enn meg og mye mer erfarne. Det var utrolig behagelig å samarbeide med dem. Jeg lærte mye, blant annet at musikk ikke er så alvorlig, sier Ida Maria om samarbeidet.

Og Lars Lillo-Stenberg plukket opp litt av Ida Marias måte å jobbe på.

- Det var utrolig stimulerende å stå ved siden av en så talentfull artist. Jeg ble veldig imponert over henne. Hun gir alt hun kan gi, og veldig direkte kontakt med kraften i seg selv. Det kan alle lære noe av, sier han.

Her kan du se Ida Maria og de Lillos i Lydverket .

Les Anmeldelse: Lettglemt moro