Sparket etter tre kamper

Det saudiarabiske eventyret til fotballtrener Trond Sollied (51) er over. Ranværingen ble sparket etter bare tre kamper.

trond sollied

ARBEIDSLEDIG IGJEN: Den norske fotballtreneren Trond Sollieds (51) saudiarabiske eventyr er over etter bare tre kamper som trener for Al-Ahli Jeddah.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

Sollied begynte som trener for den saudi-arabiske klubben Al-Ahli Jeddah i begynnelsen av august.

Det ble seier i første kamp, og tap i de to neste.

VG Nett skriver at uoverenstemmelser mellom Sollied og ledelsen i klubben om hvordan laget skulle forbedres, er årsaken til at mannen fra Mo i Rana nå må forlate sin post.

– Dårlig sesongstart

Ifølge Det asiatiske fotballforbundet er det en dårlig sesongstart som er årsaken til at nordmannen mistet jobben. Al Ahli startet med 1-0-seier mot Al Hazm. Så fulgte to tap mot henholdsvis Al Ettifaq (3-4) og Al Fateh FC (1-2).
Det var ikke godt nok for klubbledelsen, og Sollied mistet jobben etter bare en måned.

Klubbledelsen hevder den ikke er enig i Sollieds måte å jobbe på.
Khaled Badra har tatt over treneransvaret midlertidig. Han er klubbens fjerde trener i 2010. Likevel gikk Al Ahlis på et nytt tap, 1-2 for Najran.

Klubbnomade

Trond Sollied har vært en klubbnomade de siste årene, og Al Ahli er langt fra den eneste klubben som har avsluttet samarbeidet med nordlendingen.
Etter å ha hatt suksess med Bodø/Glimt og Rosenborg i hjemlig liga, tok Sollied over treneransvaret i belgiske Gent i 1999. Der ble han i ett år før han gikk videre til langt mer tradisjonsrike Club Brugge.

I Brugge hadde Sollied sin lengste trenerperiode, men også her ble det trøbbel. Turen gikk videre til Hellas og Olympiakos i 2005. Her gikk det uker med spekulasjoner før han til slutt fikk sparken på tampen av 2006.

Etter fiaskoen i Olympiakos, gikk den da 48 år gamle treneren tilbake til Gent. Han trente gamleklubben i ett år, før han fikk et år i nederlandske Heerenveen med blant andre Christian Grindheim i stallen.

Linket til landslaget

Etter 2008/09-sesongen hadde Sollied vanskeligheter med å finne seg en ny trenerjobb. Det var lenge spekulert i at han skulle overta det norske landslaget, og så det ivorianske. Enden på visa ble tre kamper for den ambisiøse klubben i Saudi-Arabia.

Trond Sollied har spilt 15 kamper og scoret ett mål for Norges fotballandslag. Som spiller for Vålerenga, Rosenborg og Bodø/Glimt har han bokført 262 kamper og 22 mål.

Sollied har trent toppklubber i fem forskjellige nasjoner.