NRK Meny
Normal

Politiforfølgelse endte med kollisjon og materielle skader

Politiet på Helgeland har varslet Spesialenheten etter en hendelse på Mo i ettermiddag, hvor en kvinne i 50-årene ble lettere skadet.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet ønsker å få kontakt med folk som har sett en sølvgrå bil (VW Polo) i høy hastighet i Mo i Rana dag.

– Vi er underrettet av politidistriktet om hendelsen. Det vi kan si er at det har vært en forfølgelse som endte med påkjørsel og materielle skader.

Det opplyser advokat Halvor Hjelm-Hansen, som er leder for etterforskningsavdelinga i Spesialenheten for politisaker i Midt- og Nord-Norge.

Hendelsen han viser til skjedde i Mo i Rana like over klokken 14 i ettermiddag.

Stanset bilist

Ifølge jourhavende jurist Margrete Torseter i Nordland politidistrikt forsøkte politiet å stanse en bilist som «utgjorde en fare for omgivelsene og seg selv».

– Politiet valgte å bruke eget kjøretøy for å stoppe denne, sier Torseter ifølge en pressemelding.

På spørsmål om det oppstod personskader i hendelsen, opplyser Spesialenheten at det «ikke foreligger informasjon om alvorlige personskader».

Assistentlege Veronika Hovin på kirurgisk avdeling ved Helgelandssykehuset opplyser ved 19.30-tiden at de har tatt imot en kvinne i 50-årene i forbindelse med hendelsen.

– Hun er lettere skadet, men stabil og befinner seg foreløpig på intensiven.

Uvisst materielt skadeomfang

Til NRK forklarer Torseter at politiet kjørte i personbilen for å få stanset denne, og at etterforskningen nå går i to spor.

– Spesialenheten vil vurdere nærmere politiets opptreden. Kjøreadferden til personen vil etterforskes nærmere av Nordland politidistrikt, sier hun.

Torseter kan ikke si noe mer om alder eller bosted til vedkommende som førte bilen, ei heller om skadeomfanget på kjøretøy.

– Bilen ble skadet, men omfanget kan jeg ikke si noe om.

Det er ikke kjent hvor på personbilen politiet traff da patruljen brukte kjøretøyet sitt for å stanse denne.

Torseter kan ikke si noe nærmere om hvor stor hastighet bilen holdt.

Søker vitner

Spesialenheten har gitt tilbakemelding om at de foreløpig ikke har opprettet sak.

De avventer ytterligere informasjon og at det eventuelt blir opprettet sak fra politimesteren i Nordland politidistrikt, opplyser advokat Halvor Hjelm-Hansen.

Politiet søker nå vitner til hendelsen.

– Politiet ønsker å få kontakt med folk som har sett en sølvgrå VW Polo i høy hastighet i Mo i Rana i dag. Ring operasjonssentralen, oppfordrer Torseter i pressemeldingen.