Fylkesråd vraket som toppkandidat: – Det kom litt brått på

Nåværende fylkesråd for utdanning, Oddleif Olavsen, trekker seg som kandidat til fylkestingsvalget for Høyre til neste år. Det skjer etter at han i dag fikk beskjed fra Bodø Høyre om at han ikke er ønsket som toppkandidat til fylkestingsvalget.

Fylkesrådet i Nordland

Fylkesråd for utdanning, Oddleif Olavsen (til høyre), ble i dag orientert av Bodø Høyre om at han ikke er ønsket som toppkandidat i neste års fylkestingsvalg. Her ved en annen anledning sammen med fylkesrådsleder Tomas Norvoll og fylkesråd for kultur og miljø, Hild-Marit Olsen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Gjennom en telefonsamtale med styreleder i Bodø Høyre, fikk Oddleif Olavsen i dag vite at han ikke er ønsket som toppkandidat ved neste års fylkestingsvalg.

Olavsen har vært aktiv i høyrepolitikken siden 70-tallet, blant annet som ordfører i Bodø, og leder av fylkespartiet i 13 år. De siste årene har han sittet som fylkesråd for utdanning i Nordland fylkeskommune.

Hvis min egen lokalforening ikke har tillit til meg, så melder jeg pass og det har jeg gjort.

Oddleif Olavsen

I dag fikk han derimot beskjed fra Bodø Høyre om at de ønsker en fornyelse og at han ikke er ønsket som toppkandidat til neste års fylkestingsvalg.

Kort tid etter kom nyheten om at Oddleif Olavsen trekker seg som kandidat.

Olavsen: – Kom litt brått på

– Etter at styret i Bodø Høyre har sagt at de ønsker å gå inn for en fornyelse, vil jeg neppe være en del av den pakken. Derfor er jeg ikke lenger kandidat til fylkestingsvalget, sier Olavsen.

– Ønsket du selv å stille som kandidat?

– Det var en del forhold som gjorde at jeg vurderte fram og tilbake. Etter at de forholdene var avklart, stilte jeg på nytt, sier Olavsen som ikke ønsker å uttale seg om mulige etterfølgere.

– Er du skuffet?

Nei, jeg er ikke skuffet, men jeg er overrasket over resultatet. Ut ifra de signalene jeg hadde fått, hadde jeg ikke trodd at dette skulle bli slutten. Det kom litt brått på. Det er likevel veldig viktig for meg at det ikke blir noen strid om mitt navn eller kandidatur. Hvis min egen lokalforening ikke har tillit til meg, så melder jeg pass og det har jeg gjort.

– Vurderer du nå også å trekke deg fra fylkesrådet?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om i dag, men jeg er avhengig av tillit fra alle parter.

Rana-ordfører kandidat til å overta

Ordfører i Rana, Kai Henriksen, er en av politikerne som stiller som kandidat til å overta fylkesrådens kandidatur.

– Det var ikke noe jeg hadde tenkt i utgangspunktet, men etter flere henvendelser der det har vært ytret et ønske om at jeg stiller til valg, har jeg takket ja til dette.

– Olavsen ble vraket fordi det var et ønske om fornyelse i partiet. Er du den fornyelsen som Høyre trenger?

– Det må nok noen andre svare på, men jeg ønsker i hvert fall å yte mitt beste.