NRK Meny
Normal

Ny keeper for Bodø/Glimt på plass

Bodø/Glimt sin nye keeper heter Sergey Pogorelyi (29).

Ny keeper i Glimt

Sergey Pogorelyi er 29 år gammel og kommer fra Ukraina.

Foto: Bjarne Brandal / NRK

Pogorelyi kommer fra Ukraina. I løpet av torsdagen signerer han en kontrakt med Bodø/Glimt som har en varighet ut året.

Bodø/Glimt har hatt Ukraineren i søkelyset før, men da har han vært for dyr til å kjøpe ut av kontrakt. Men nå kommer han gratis til Glimt, siden han klubbløs.

Pogorelyi har spilt på det øverste nivået i Ukraina for klubben Metalist Kharkiv. Han skal ha hatt en ganske offensiv spillestil som keeper, og vært meget aktiv i feltarbeidet, og rask med å sette spillet i gang.

Har hatt flere keepere til vurdering

Når NRK møter han på Aspmyra stadion torsdag ettermiddag, forteller han at han er svært glad for å være på plass i Bodø. Og at han selvsagt gleder seg til å spille med sin landsmann på Bodø/Glimt: Ruslan Babenko.

Bodø/Glimt har jaktet svært lenge på ny keeper, og har hatt utallige keepere til vurdering. Før Pogorelyi kom til Bodø og Aspmyra stadion i ettermiddag, så var det kun keepertrener Jonas Ueland Kolstad som var tilgjengelig som mulig målvakt til helgas bortemøte med Sogndal.

Kjemper om tre nye poeng søndag

Keeperkrisa i klubben var forårsaket av at låneavtalen med Islands EM-helt Hannes Haldorsson var gått ut, og Haldorsson skulle fortsette karrieren i danske Randers. I tillegg var Glimt-keeper Simon Thomas ut med skade i seks til syv uker.

Men nå skal altså en 1.91 meter høy lyslugg fra Ukraina gjøre sitt beste for å holde buret rent, når Bodø/Glimt er i saftbygda i Sogn og Fjordane søndag kveld for å kjempe om tre nye poeng.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.