Ny keeper for Bodø/Glimt på plass

Bodø/Glimt sin nye keeper heter Sergey Pogorelyi (29).

Ny keeper i Glimt

Sergey Pogorelyi er 29 år gammel og kommer fra Ukraina.

Foto: Bjarne Brandal / NRK

Pogorelyi kommer fra Ukraina. I løpet av torsdagen signerer han en kontrakt med Bodø/Glimt som har en varighet ut året.

Bodø/Glimt har hatt Ukraineren i søkelyset før, men da har han vært for dyr til å kjøpe ut av kontrakt. Men nå kommer han gratis til Glimt, siden han klubbløs.

Pogorelyi har spilt på det øverste nivået i Ukraina for klubben Metalist Kharkiv. Han skal ha hatt en ganske offensiv spillestil som keeper, og vært meget aktiv i feltarbeidet, og rask med å sette spillet i gang.

Har hatt flere keepere til vurdering

Når NRK møter han på Aspmyra stadion torsdag ettermiddag, forteller han at han er svært glad for å være på plass i Bodø. Og at han selvsagt gleder seg til å spille med sin landsmann på Bodø/Glimt: Ruslan Babenko.

Bodø/Glimt har jaktet svært lenge på ny keeper, og har hatt utallige keepere til vurdering. Før Pogorelyi kom til Bodø og Aspmyra stadion i ettermiddag, så var det kun keepertrener Jonas Ueland Kolstad som var tilgjengelig som mulig målvakt til helgas bortemøte med Sogndal.

Kjemper om tre nye poeng søndag

Keeperkrisa i klubben var forårsaket av at låneavtalen med Islands EM-helt Hannes Haldorsson var gått ut, og Haldorsson skulle fortsette karrieren i danske Randers. I tillegg var Glimt-keeper Simon Thomas ut med skade i seks til syv uker.

Men nå skal altså en 1.91 meter høy lyslugg fra Ukraina gjøre sitt beste for å holde buret rent, når Bodø/Glimt er i saftbygda i Sogn og Fjordane søndag kveld for å kjempe om tre nye poeng.