Aasmund Bjørkan returnerer til Bodø/Glimt

Bodø/Glimt har ansatt Aasmund Bjørkan som assistenttrener. I dag skrev den tidligere Glimt-spilleren under en 3-års kontrakt med klubben.

Aasmund Bjørkan

KOMMER TILBAKE: Aasmund Bjørkan spilte på Bodø/Glimt fra 1993 til 2005.Nå kommer han tilbake til klubben som assistenttrener.

– Vi er særdeles fornøyd med å inngå avtale med Aasmund. I prosessen med ansettelse av hovedtrener kom gruppen fram til at Aasmund var den rette assistenttrener for Jan Halvor Halvorsen, sier Bodø/Glimts direktør, Bjørn Tore Hansen.

Tidligere denne uka ble det klart at Jan Halvor Halvorsen blir Glimts nye trener, etter en lang prosess der flere aktuelle kandidater ble vurdert.

Tom Nordlie, Aasmund Bjørkan, Tom Kåre Staurvik og Cato Hansen ble vurdert av styret, men til slutt falt valget på Jan-Halvor Halvorsen.

Halvorsen gikk inn for Bjørkan

Nå er det klart at han får følge av Aasmund Bjørkan som assistenttrener.

– I prosessen for å bli enig med Jan Halvor ble dette diskutert og Jan Halvor var positiv til å ha dialog med Aasmund om dette. Han hadde den endelige beslutningen om klubben skulle gå for Aasmund. Jan Halvor og Aasmund har i de siste dagene hatt flere møter og etter disse møtene ga Jan Halvor beskjed om at vi skulle gå for Aasmund, sier Hansen.

Jan Halvor Halvorsen

VALGTE BJØRKAN: Det var nyansatt hovedtrener Jan Halvor Halvorsen som gikk inn for Bjørkan som assistenttrener.

Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK

God kjemi

Hovedtrener Jan Halvor Halvorsen er glad for at klubben kom til enighet med Aasmund.

– Etter gode diskusjoner med Aasmund fant vi fort kjemien og jeg ga FK Bodø/Glimt’s direktør beskjed om at jeg ønsket at klubben skulle bli enige med han. Aasmund kjenner klubben og Adeccoligen godt. Jeg ser veldig fram til samarbeidet og mener han vil utfylle meg på en god måte, sier Halvorsen.

Gleder seg til komme tilbake

Hovedpersonen selv, Aasmund Bjørkan , er selv strålende fornøyd med å ha kommet til enighet med klubben. Han er fra Bodø, og var sentral på Bodø/Glimts tippeligalag fra 1993 til 2005.

– Jeg ser fram til å begynne samarbeidet med Jan Halvor og klubbens arbeid for å utvikle seg videre. Jeg gleder meg rett og slett stort og vil gi alt for at dette skal bli bra , sier Bjørkan