Hopp til innhold

Gikk glipp av 100 arbeidsplasser

Meløy tapte kampen om å få en ny titanfabrikk i kommunen. – Vi har jo jobba intenst med dette, så det er klart vi er skuffa, sier ordfører Per Swensen.

Meløy-ordfører Per Swensen

– Det eneste vi kan gjøre er å stå på, sier Meløy-ordfører Per Swensen etter at det ble klart at de tapte slaget om en ny titanfabrikk og 100 arbeidsplasser.

Foto: NRK

I ettermiddag ble det klart at konkurransen fra industrimiljøet i Vestre Toten ble for sterk for Meløy.

Styret i Norsk Titanium Components AS (NTiC) har besluttet å etablere pilotfabrikken for produksjon av titantråd på Raufoss.

– Det gjenstår flere teknologiske utfordringer i prosjektet, og et videre samarbeid med kompetanse- og industrimiljøet innen lettmetall på Raufoss vil være viktig for å sikre en vellykket gjennomføring, sier styreleder Alf Bjørseth i NiTC om avgjørelsen.

– Har jobbet intenst med å få fabrikken

Per Swensen

Meløy-ordfører Per Swensen sier de håpte helt til det siste at de skulle trekke det lengste strået.

Foto: Sara Bjelvin /NRK

Meløy ble hardt rammet da solcelleprodusenten REC la ned virksomheten i fjor. Dermed forsvant flere hundre arbeidsplasser i kommunen med snaue 7000 innbyggere.

Håpet var at de nå skulle trekke det lengste strået og få opptil 100 nye arbeidsplasser i kommunen. Ordfører Per Swensen (H) sier det er surt at det ikke gikk deres vei.

– Vi fikk signaler på at det var veldig aktuelt å legge fabrikken til oss. Vi har jo jobba intenst med dette, så det er klart vi er skuffa. Det hadde vært et kjempeprosjekt å få.

– Skuffa, men ikke knust

– Vi hadde med en sterk konkurrent å gjøre, så vi var jo litt spente på hvordan det skulle gå, men vi hadde en god følelse denne gangen, sier Swensen.

Ordføreren er klar på at de ikke legger seg ned og gir opp. På en pressekonferanse for en måned siden presenterte Meløy kommune og næringslivet flere mulige prosjekter som skal skape ny giv og nye arbeidsplasser. Blant annet ny produksjon av solscelle-produkter.

– Det eneste vi kan gjøre er å stå på. Vi har andre prosjekter på gang, og har god tro på at vi skal kunne få i gang noe om kort tid. Vi er skuffa, men ikke knust og jeg er ganskesikker på at vi vil lykkes, sier Swensen.

I november var det registrert 192 arbeidsledige i kommunen.