Det kan bli lenge til Gard inngår et veddemål på nytt

En Manchester United-supporter måtte bite i det sure eplet da City tok ligagullet, og i dag fikk han god tid til å utforske veinettet i Vesterålen.

baklengs

Her har Gard Lehne Borch Michalsen nettopp startet på sin seks mil lange tur fra Sigerfjord til Bjørnskinn – baklengs.

Foto: Hans Jørgen Jørgensen

– Alt går bra her, sier Gard Lehne Borch Michalsen mens en bil suser forbi han en plass mellom Sigerfjord og Bjørnskinn.

Når Manchester City vant ligaen, tapte den ivrige United-supporteren et veddemål som nok kommer til å svi i beina på søndagsmorgenen. Han lovte nemlig at dersom City vant ligaen, skulle han selv gå baklengs fra Sigerfjord til hjembygda Bjørnskinn, en tur på 60 kilometer.

baklengs

Her har Gard Michalsen tilbakelagt 14 kilometer, og virker å være godt fornøyd med turen så langt.

Foto: Alexander Høybakk

– Helt idiotisk

– Dette er jo selvsagt helt idiotisk. Men når jeg har sagt det, så må jeg jo stå for det, peser han i telefonen.

At det regner og blåser, hjelper nok heller ikke på motivasjonen.

– Angrer du på veddemålet akkurat nå?

– Jeg skulle vel i hvert fall ønske at jeg kunne gjort turen litt kortere, sier han.

Mates med rosiner og sjokolade

Når turen går med ansiktet i feir retning, oppstår det noen problemer vanlige fotgjengere slipper å tenke så mye på. For eksempel hvilken kunst det er å holde seg på veien.

– Jeg prøver å se bakover, og bare se framover i svinger. Men når biler stopper og prater med meg, så blir jeg veldig ufokusert, sier han.

Og det skjer heller ikke sjeldent. Det er mange som har fått med seg den famøse turen, og mange som ønsker å legge inn sin hilsen.

– Så jeg blir godt fôret med både sjokolade og rosiner. Jeg har bare med meg vann i sekken for å ha minst mulig vekt, så det passer veldig fint, sier Michalsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

rosiner

Alexander Høybakk er en av flere som har stoppet for å fôre Michalsen med rosiner.

Foto: Gard Michalsen

Skal sovne i badekaret

Nå håper han å være framme på Bjørnskinn før midnatt, og etter da å ha vandret baklengs i nesten 15 timer, har han hatt god tid til å drømme om velkomsten.

– Når jeg kommer dit, skal jeg legge meg i et varmt badekar og sovne der, konkluderer Michalsen, som nok kommer til å tenke seg litt ekstra om neste gang han utfordres til veddemål.