NRK Meny
Normal

Løpsmaskinene er klare for start

For familien Kanstad er det bare én ting som gjelder. De trener travhester på heltid, og er klar for travsesongen som løpes igang på søndag.

Travsesongen starter i helga.

For familien Kanstad er det hestekrefter som gjelder. De trener travhester på heltid, og er nå klare for travsesongen som løpes i gang på søndag.

På Mulstrand nord for Bodø er Stall Kanstad klar for det som er årets hendelse for dem. De trener travhester på heltid, og er klar for sesongen som løpes i gang på søndag.

Livsstil som fulltidsjobb

Familien har ti konkurransetravere i stallen på Mulstrand, og en slik drift ligner ikke på andre hobbyer som folk ofte har.

Hestejente

Maja Kanstad har holdt på med travsporten helt siden hun var en liten jente.

Foto: Ola Helness

– Vi kan ikke holde på med dette bare et par dager i uka om vi vil vinne, så det blir mer som en livsstil, forteller Gry Kanstad.

Et slikt hestehold er et tidkrevende arbeid, og flere trenere må til for at det skal gå rundt. Hele familien deltar derfor i treningen av varmblodshestene, noe som har blitt deres felles mål og livsstil.

– Mamma begynte når hun var liten, og jeg har også holdt på med travhester hele livet, forteller Maja Kanstad.

Sesongstart i helga

På Bodø Travbane er det klart for sesongstart denne helgen. Familien gjør seg derfor klar til å forhåpentligvis hente inn premier på målstreken.

– Hestene ser ut til å være klare til søndagens løp, og det blir spennende å se om de løper over målstreken først, sier Gry.

Travtrening i sola

Hele familien er med på treningen før hestene skal konkurrere på travbanen.

Foto: Ola Helness

Familien stiller med tre hester i samme løp, men bare en av løpsmaskinene kan tre over målstreken først.

– Min hest skal vinne det løpet, sier Maja lattermildt.

Om familiens hester vinner løpet er ikke godt å si, for det er mange gode travhester som kommer til å stille til sesongens første løp.

– Kanskje vinner Majas hest, kanskje vinner min, og kanskje blir vi begge slått av noen andre, sier Gry.