Hvor skal jeg bo?

Verdens eneste bevarte nordlandsjekt trenger et eget hus - Kjerringøy kan bli hennes nye hjem.

Jekta Anna Karoline

Jekta Anna Karoline

Foto: NRK

Bodø kommune leter etter en framtidig plass til Anna Karoline - verdens eneste bevarte originale nordlandsjekt som har ligget i Bodøsjøen og vansmektet i 50 år.

Noe må gjøres for å få reddet det unike fartøyet og byplansjef i Bodø Jørn Roar Moe utelukker ikke at Anna Karoline kan få sin framtige plass i et eget museum på Kjerringøy.

Vil ha Anna Karoline til sentrum

Det er Salten Museum som eier Anna Karoline etter at museet kjøpte det historiske fartøyet fra Lofoten for over 50 år siden. Salten Museum vil bevare den gamle jekta og bygge Anna Karolines Hus i det indre havneområdet.

Byplansjef Jørn Roar Moe holder alle muligheter for åpen for hvor Anna Karoline vil få sitt hus. Å innfri ønsket fra Salten Museum om ei tomt i det indre havnebassenget er ingen selvfølgelighet, sier byplansjefen.

Hør debatten

Her kan du høre debatten om fremtiden til Anna Karoline mellom daglig leder Harry Ellingsen ved Salten Museum, og Hill Marit Olsen, medlem av oppvekst og kulturkomiteen og nestleder i Bodø Arbeiderparti.

Hør debatten her:

Flere alternativer aktuelle

Flere steder i Bodø er aktuell for å bevare jekta.

Et Anna Karolines Hus på Kjerringøy er et alternativ, det samme er lille Hjertøy og Nyholmen Skanse. Men byplansjefen utelukker ikke at også Bodøsjøen, der Anna Karoline står i dag, kan være aktuelt til å bygge Anna Karolines Hus.