NRK Meny
Normal

Her sendes bildene fra Arctic Race ut til verden

Han har produsert tv-sendingene fra Tour de France, men bildene produsent Bernard Chaudot har sendt ut til verden fra Arctic Race of Norway er blant de vakreste han har sett.

Her styres bildene fra Arctic Race

NRK fikk være med inn i bussen hvor den franske organisasjonen ASO produserer tv-sendingene fra Arctic Race.

– Bildene er vidunderlige. Landet er vidunderlig. Selv vi som kommer reisende fra Frankrike er veldig glad for å være her, sier regissør for den internasjonale tv-sendingen Bernard Chaudot til NRK.no.

NRK fikk være med inn i bussen hvor den franske organisasjonen ASO produserer tv-sendingene fra Arctic Race. Bak spakene og skjermene i det mørke rommet styrer de bildene som sendes ut til tv-seere i 110 land verden over.

Produksjonen er den samme som ble brukt under sommerens Tour de France og har blitt fraktet opp til Norge for å gi best mulige tv-bilder.

Fantastiske bilder

Ifølge Chaudot er de som fanger naturen langs løypa på film henrykte over det de ser.

– Kameramannen i helikopteret sa til meg at bildene fra Nord-Norge kanskje er de mest fantastiske han har sett siden han startet i jobben.

Han føler seg sikker på at sykkelrittet bare kommer til å vokse.

– Dette var første gang, men jeg håper folk liker det og at det bare vil bli mer og mer folk. Det kommer til å bli fantastisk.

(artikkelen fortsetter under)

– Bare fantasien setter grenser

Det samme sa sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NRK før gårsdagens etappe. Han tror rittet har potensial til å vokse inn i himmelen.

– Vi har veldig mange bra lag på startlisten og jeg tror etter hvert det vil bli enda mer attraktivt å komme til Arctic Race. Også for de store rytterne. Rittet har et kjempepotensial og arrangørene kan komme så langt de ønsker. Det er bare fantasien som setter grenser.

Det fire etapper lange rittet ble i dag avsluttet i Harstad, og da kunne Thor Hushovd strekke armene i været etter å ha vunnet både etappen og rittet sammenlagt.

– Jeg klarte akkurat å ta seieren og det er en nydelig følelse, sa Hushovd som også har vært ambassadør for den første utgaven av Arctic Race.