Gassflaske eksploderte i brann i Lurøy

En gassflaske eksploderte og flere gassflasker sto i fare for å eksplodere i en brann i Tonnes i Lurøy. Politiet har nå opphevet sikkerhetssonen rundt bygningen som brant.

Brann - Tonnes i Lurøy

Ingen personer kom til skade etter at det sent torsdag kveld tok til å brenne i en lagerbygning på kaia i Tonnes i Lurøy.

Foto: Hans Petter Sørensen

Et lagerbygg sto i brann og flere gassflasker sto i fare for å eksplodere. Politiet opprettet sent torsdag kveld en sikkerhetssone på 500 meter rundt Tonnes Skipsekspedisjon.

– Bygget er overtent. Vi lar nå bygget brenne ned, men situasjonen blir vurdert forløpende med tanke på vær og vind, sier operasjonsleder Vegard Vordal til NRK sent torsdag kveld.

Noen timer senere melder politiet på Twitter at bygget er nedbrent og brannen slukket. Politiet fikk melding om brannen klokken 22.45 torsdag.

– Det er meldt om kun én større eksplosjon, men vi avventer nå situasjonen, sier Vordal.

Det skal ifølge lokalkjente være flere gassflasker igjen i bygget, men ved 7-tiden fredag morgen opphevet politiet sikkerhetssonen rundt bygge. Båter kan nå legge til kaia igjen.

To personer evakuert

Politiet har ikke fått melding om noen personskader i forbindelse med brannen, men to personer er evakuert fra en hytte i nærheten. Det skal ikke ha vært noen andre innenfor sikkerhetssonen, ifølge politiet.

Det er et lager på Tonnes Skipsekspedisjon som brenner. Tonnes Skipsekspedisjon har over 30 ukentlige skipsanløp og er et viktig knutepunkt på Helgelandskysten. Like ved ligger Oscarbrygga, som er en gammel fiskebrygge ombygd til restaurant.

Laster Twitter-innhold
Gasseksplosjon og brann Tonnes i Lurøy

Ingen personer kom til skade etter at det sent torsdag kveld tok til å brenne i en lagerbygning på kaia i Tonnes i Lurøy.

Foto: 03030-tipser
Eksplosjon i Tonnes i Lurøy
Foto: 03030-tipser
Laster kart, vennligst vent...