NRK Meny
Normal

Går landet på langs - på stridsrasjon

Thomas Steen (24) fra Bodø er klar for sin livs tur: Hele Norge på langs – til fots – på stridsrasjon.

Thomas Steen

STARTKLAR: Thomas Steen fra Bodø er klar for sin livs fottur – og han vil gå til støtte for Haiti.

Foto: Billy Jacobsen / NRK 2010

– Ja, jeg har fått noen sponsorer, en av dem er Forsvaret. De bidrar med stridsrasjoner, og det er jeg skikkelig glad for. Denne maten er kjempegod, smiler Thomas.

Han har ennå ikke bestemt seg for hvor ferden skal stoppe, om det blir Nordkapp eller Grense Jakobselv . Men i sør starter han iallfall på Lindesnes 1. juli.

Fire måneder

– Grense Jakobselv blir det lengste alternativet, i alt 3000 kilometer – mot 2400 til Nordkapp, forteller Thomas, som beregner fire måneder på turen.

Vandringen skjer bare i liten grad langs bilveier. Det blir heier og fjell, og mange gode stier. Og formen regner han med blir stigende som turen skrider frem.

Nordkapp i fjor

– Jeg syklet i fjor fra Nordkapp til Bodø. Formen var egentlig elendig da jeg startet, men jeg kom snart i form. Denne turen var en kjempeopplevelse, og fikk meg til å ta beslutningen om å gå hele landet på langs.

Gammel drøm

Thomas forteller at han allerede som 14-åring begynte å tenke på hvor fantastisk det måtte være å gjøre noe sånt som dette.

Går for Haiti

– Og så har det vært viktig å få gjort en innsats til et godt formål på samme tid. Lenge tenkte jeg på kreftsaken, men senere har jeg bestemt meg for gjøre en innsamling til støtte for jordskjelvofre i Haiti.

Sponsorer

Thomas har alliert seg med stiftelsen Prosjekt Haiti når det gjelder turens supportformål. Noen sponsorer har han også sikret seg, i tillegg til Forsvaret, som altså bidrar med stridsrasjoner.

– Det koster å ta seg fritt så lenge, så det er kjempeviktig med støtte. Nå skal jeg gjøre mitt for å gi noe tilbake til en god sak, sier Thomas, som til daglig jobber som vaktmester.