Hopp til innhold

Fylkesrådsleder i Nordland går av

Remi Solberg (Ap) har varslet om at han vil fratre som fylkesrådsleder i Nordland. Det skriver Nordland Arbeiderparti i en pressemelding.

– Dette er naturligvis svært trist, men jeg tar beslutningen til etterretning, sier Mona Nilsen i pressemeldingen. Hun er leder av Nordland Arbeiderparti.

Ifølge pressemeldingen skal årsaken til at Solberg nå går av være effektene av long covid. Dette påvirker arbeidskapasiteten litt for mye til å stå hundre prosent i en så arbeidskrevende jobb.

Det var 2. september i fjor at det ble klart at Remi Solberg ble foreslått som ny fylkesrådsleder. Da ble forgjengeren, Tomas Norvoll, statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Før dette var Solberg ordfører i Vestvågøy kommune.

I mai i fjor fikk han fritak fra alle politiske verv på grunn av sykdom, men sa selv at han da var frisk og klar for nye oppgaver.

15. oktober i fjor ble han formelt valgt som fylkesrådsleder.

Nå starter arbeidet med å finne ny fylkesrådsleder. I mellomtiden er det nestleder i fylkesrådet, Svein Øien Eggesvik (Sp), som vil fungere som fylkesrådsleder.

– Fylkesrådslederstillingen er et verv som er svært krevende, og da må man være i en livssituasjon der man kan gi alt for jobben. Den situasjonen sier Remi Solberg at han ikke er i per i dag. Det er veldig synd, men vi må bare akseptere det, sier Eggesvik i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Remi Solberg, ordfører i Vestvågøy (Ap)
Foto: John Inge Johansen / NRK