Er dette den nye Tutta?

– Det viktigste er å ha føttene godt stabla i bakken og få svingen rett, sier Andrea (11).

Andrea Martine Vaag

Andrea Martine Vaag (11), mener det hadde vært gøy å bli like god som Suzann Pettersen, men har foreløpig helt andre forbilder.

Foto: Gerd Elise Martinsen

Andrea Martine Vaag

Andrea Martine Vaag (11) slår lengre enn mange jevnaldrende.

Foto: Gerd Elise Martinsen / NRK

For tredje året på rad arrangerer Bodø Golfpark sommerskole for barn. Et tjuetall unger har i år startet sommerferien med fire dager på golfbanen.

– Kjempegøy

På tross av sin unge alder har Andrea allerede spilt golf i fire år. Hun har bare gode ting å si om sporten.

– Det er kjempegøy, jeg vil at alle skal prøve det, sier Andrea.

Hun har slått 150 meter, på driving rangen, som hun selv påpeker, og har sin egen oppskrift på hva som skal til for å slå godt.

– Den er ganske grei, man må holde balansen godt og kølla rett. Altså – ha føttene godt stabla i bakken og få svingen rett, sier hun.

Får skryt

Pål Hansen er instruktør ved Bodø Golfpark og har fulgt Andreas utvikling, som har deltatt på golfkurset alle tre årene. Han sier hun er en helt annen person i dag enn da hun deltok på kurset for første gang.

– Andrea imponerer. Hun slår lengre og rettere, og har hatt en kjempebra utvikling, sier Hansen.

Selv om hun vedgår at det hadde vært kjempegøy å bli like god som Suzann Pettersen, er det ikke henne Andrea ser mest opp til i golfsammenheng.

– Det er bestevennen min. Hun har fått hole in one på hull ni her, og er bare elleve år. Jeg vil gjerne få til det samme som henne, sier Andrea.

Hør reportasjen fra radio:

A-laget

A-laget kaller de seg, noen av de eldste på kurset med mest erfaring. Andreas Gumdalen (11), Aksel Roald (12), og Andrea Martine Vaag (11).

Foto: Gerd Elise Martinsen / NRK

– Stor suksess

Klokka åtte om morgenen står frokosten klar til ungene. Resten av dagen går det i ett med golf og leking frem til klokka fire. De har nesten ikke tid til å ta spisepauser fra treninga på driving rangen, og må mases på for å gi slipp på golfkølla.

Fredrik Langbakk Mentzoni

Fredrik Langbakk Mentzoni (7) øver.

Foto: Gerd Elise Martinsen / NRK

Instruktør Thomas Schiøtz er lærer til vanlig og har ansvaret for de aller minste ungene. Han har mange knep for å holde på konsentrasjonen deres.

– Vi har et system med kort fra Norsk Golfforbund som det krysses av på etter hvert som barna mestrer flere ferdigheter. Det er en stor suksess og veldig motiverende for ungene, sier Schiøtz.

Det første og enkleste kravet er å putte fra en meters avstand. Noe som kan være vanskelig nok for enhver.

– Jeg har bomma selv mange ganger, så det kan jeg skrive under på at er vanskelig, ler Schiøtz.