Bodø/Glimt kan miste et helt lag

Bodø/Glimt kan stå ribbet tilbake etter årets sesong. Nesten et helt lag har kontrakter som går ut etter sesongen, og flere er aktuelle for andre klubben.

Bodø/Glimt mot Fredriksatd
Foto: Robert Stangeland / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bodø/Glimt kan miste et helt lag. 10 spillere kan stå fritt til å forlate klubben gratis etter sesongen, men det tror trener Kåre Ingebrigtsen kan være en fordel.

Kåre Ingebrigtsen, trener Bodø/Glimt

Kåre Ingebrigtsen, trener Bodø/Glimt tror det kan være en fordel at mange spillere forlater klubben.

Foto: Øystein Nygård / NRK

–Ja, i det fotball-norge og fotball-europa som er nå er det ikke ugunstig å ha spillere som har kontrakter som går ut. Det kan være greit for klubbene det.

–Hvorfor det?

– Jo , for det er mer enn nok fotballspillere og lønnsnivået i Norge må ned. Da vil det være sånn at kontrakter går ut og så vil vi forhandle på nytt og få spillere og lønnsnivå på en slik høyde at vi kan drifte klubben i pluss, sier Ingebrigtsen.

Hele laget kan bli borte

I praksis er det nesten ei hel lagoppstilling som kan bli borte. Blir ikke kontraktene forlenget, kan en spiller som Per Verner Rønning forlate klubben uten at Glimt får et rødt øre i overgangssum.

– Jeg forholder meg til det som er nå og forbereder meg til denne sesongen. Jeg trives utrolig godt i Glimt, men man vet aldri i dette gamet, sier Rønning.

Per Verner Rønning, forsvar

Per Verner Rønning, forsvarsspiller Bodø/Glimt kan forlate klubben uten et rødt øre i overgangssum.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Kontraktene ute i 2012

Ingen av spillerne har kontrakter som går lenger enn ut 2012. Glimts anstrengte øknomi har gjort at klubben ikke har kunnet forlenge dem.

Treneren har selv kontrakt i to år til. Selv om han skulle oppleve å mistet halve stallen, frykter ikke at Glimt vil stå ribbet tilbake om ett års tid.

– Bodø/Glimt vil alltid være en attraktiv klubb å spille for, det merker vi godt når vi er ute i markedet og snakker med folk, så vi er ikke bekymret, sier Ingebrigtsen.

Se video:

Video Glimtkontrakter

Flere fjorårsspillere ute

Glimt har allerede mistet tre spillere fra fjorårets stall. Spiss Thiago Martins og keeper Ivar Andreas Forn fikk ikke forlenget sine kontrakter etter forrige sesong. Stefan Johansen valgte å forlate Glimt til fordel for Strømsgodset. I tillegg har klubben ikke blitt enig med back Thomas Jakobsen om ny kontrakt.

Flere spillere, blant annet midtbanespiller Anders Konradsen er jaget av andre klubber. Blir de ikke solgt før sesongslutt, kan Glimt gå glipp av store beløp i overgangssum.

BodøGlimts kontrakter og utløpsdato:

BodøGlimts kontrakter med uløpsdato


 

Anders Konradsen 2011
Per Verner Rønning 2011
Mounir Hamoud 2011
Alo Barengrub 2011
Anders Karlsen 2011
Thomas Rønning 2011
Trond Fredrik Ludvigsen 2011
Jonas Kolstad 2011


Karl Morten Eek 2011
Håvard Sakariassen 2011

Pavel Londak 2012
Daniel Stensland 2012
Ruben Imingen 2012
Christian Berg 2012
Johan Lædre Bjørdal 2012
Morten Bjørnskau Johannesen 2012
Michael Haukås 2012