NRK Meny
Normal

Elev fikk dreiebenk over seg – alvorlig skadd

En elev ved Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana er innlagt på intensiven med alvorlige klemskader, etter han fikk en dreiebenk over seg. – Medelevene er sterkt preget, sier rektor.

Laster kart, vennligst vent...

Fredag fikk en 16 år gammel skoleelev en dreiebenk over seg ved linja for teknikk og industriell produksjon ved Polarsirkelen videregående skole avdeling Kongsvegen i Rana. Medelever reagerte raskt og fikk vekk benken. 16-åringen ble sendt til Rana sykehus.

– Vi vet ikke omfanget av klemskadene, men medelevene skal berømmes for at de raskt fikk løftet vekk benken, sier operasjonsleder Fred Leirvik ved Helgeland politidistrikt til NRK.no.

Alvorlig, men stabil

Tilstanden til 16-åringen er alvorlig men stabil, opplyser Helgelandssykehuset.

Eleven har bruddskader og alvorlige skader i buken. Gutten er innlagt på intensivavdelingen på sykehuset.

Rektor, Kaia Erlandsen, forteller at ulykken skjedde da en ny benk skulle flyttes.

– Det var en ny dreiebenk som stod på en palle i verkstedet. Da den skulle flyttes fra pallen, veltet den over en elev. Medelever og lærer reagerte lynraskt og fikk vippet benken opp og dratt fram den skadde. De ringte så ambulanse som kom raskt, sier Erlandsen til NRK.no.

– Hvordan kunne dette skje?

– Det har jeg ikke svar på. Både politi og Arbeidstilsynet er koblet inn i saken og skal gjøre sine undersøkelser, men slikt skal ikke skje på en skole. En slik dreiebenk er veldig tung, og det kunne gått forferdelig galt, sier rektoren.

Elevene preget

Medelevene får nå tilbud om å snakke med kommunens kriseteam.

– Medelevene i klassen er sterkt preget av hendelsen. De har fått snakket med kontaktlærere. Vi har også avdelingsleder tilstede på sykehuset sammen med foreldrene. Det er dramatisk for en klasse med 16-åringer å oppleve noe sånn. Vi bruker nå tid på at ha dem samlet på skolen. De får også tilbud om å snakke med kriseteamet i kommunen.