Hopp til innhold

– Nå skal jeg prioritere familien

– Nå skal jeg prioritere min 11 år gamle datter, sa avtroppende olje- og energiminister Odd Roger Enoksen da han møtte media på Slottsplassen i formiddag.

Odd Roger Enoksen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Enoksen avviser at det var noen bestemte saker eller press som fikk ham til å trekke seg.

– Nei, overhodet ikke. Jeg har fått to fantastiske år der jeg har fått lov til å jobbe med energipolitikk i en periode hvor det har stått høyt på agendaen over hele verden, sier Enoksen.

Hentet i 2005

Odd Roger Enoksen ble hentet til Stoltenbergs andre regjering fra jobben som administrerende direktør ved Andøya rakettskytefelt i 2005.

Kritisert

Han var tidligere kommunalminister i Kjell Magne Bondeviks første regjering, samtidig som han var leder for Senterpartiet.

Enoksen er blant annet blitt kritisert for manglende satsing på fornybar energi.

Hjemfallssaken den største seieren

Hjemfallssaken var den største seieren i Odd Roger Enoksens periode som olje- og energiminister. Og han er ikke i tvil om hva som ble hans største politiske seier.

– Det var utvilsomt hjemfallssaken, som en videreføring av det offentlige eierskapet og industrikonsesjonsloven fra 1909. Det jeg gjerne skulle ha jobbet mer med, er industrikraft og den kraftsituasjonen vi har i Midt-Norge, avslutter Enoksen, idet han går for å bli fotografert sammen med statsminister Jens Stoltenberg kanskje for siste gang på lenge.

Nordland uten statsråd

Etter Enoksens avgang er Nordland er uten statsråd. Nord-Norge er nå kun representert med én statsråd, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen fra Finnmark.

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga overtar Enoksens departement.

Åslaug Haga

Åslaug Haga blir ny olje- og energiminister.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Den 47 år gamle Haga skal i sitt nye verv få på plass et industrivennlig regime og CO2-rensing av oljekraft.

Ved siden av å lede et tungt departement skal hun også være partileder.

Kleppa kommunenes statsråd

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Magnhild Meltveit Kleppa, blir ny kommunal- og regionalminister.

Det skal ikke være aktuelt med andre statsrådsskifter.

Nå vil han hjem til familien på Andøya.

– Jeg har vært ukependler nå i 14 år. Den yngste datteren min er 11, og jeg ser fram til å få lov til å tilbringe mer tid sammen med henne. I utgangspunktet var jeg innstilt på fire år, men nå er tiden kommet for å reise hjem, sier Enoksen, som forlater statsrådsposten etter halvgått periode.

Oppdatert 09.04.22: Enoksen går av som forsvarsminister VGs avsløring om hans seksuelle relasjon til en mye yngre kvinne