NRK Meny
Normal

- En spiller som Thomas vil alltid være aktuell

Thomas Drage (23) skriver ikke under ny kontrakt med Sogndal. Han kunne vært en god spiller for Bodø/Glimt, sier trener Aasmund Bjørkan.

Thomas Drage med ballen i debuten for Sogndal

Thomas Drage er klubbløs før neste sesong. Her fra debuten for Sogndal.

Foto: Heidi Lise Bakke / NRK

Den tidligere Tromsø-spilleren blir altså ikke med Sogndal opp i eliteserien. Han er en spiller som kan være aktuell å hente for Bodø/Glimt.

– Han er jo en lokal gutt fra Mosjøen, med gode ferdigheter. Slike spillere vil alltid være aktuelle for oss, sier trener Aasmund Bjørkan.

Vil forsterke høyrekanten

Drage har hovedsakelig spilt venstrekant for Sogndal, men er høyrebeint. På venstrekanten har Glimt Trond Olsen og Ulrik Berglann. På høyrekanten derimot er det mer åpent.

Aasmund Bjørkan

Aasmund Bjørkan tror Thomas Drage kunne vært en god spiller for Bodø/Glimt.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

– Vi ønsker å forsterke høyrekanten før seriestart, men det er nok ikke der Thomas Drage passer best inn. Han kunne også spilt mer sentralt, for eksempel i en indreløperrolle, forteller Aasmund Bjørkan.

– Passer han inn i systemet deres?

– Ja, det gjør han, han kunne vært en god spiller for oss. Men han spiller ikke i de posisjonene hvor vi trenger spillere mest, sier Bjørkan.

Fotballkommentator Bjarne Brandal i NRK, sier Drage ville styrket laget.

– Finner de rett posisjon til han er dette en spiller som ville løftet laget. Han har gjort masse gode kamper på et høyt nivå, og ville med sin gode høyrefot vært et viktig våpen på dødballer.

– Ikke i dialog

Fitim Azemi spilte en del høyrekant i fjor, men er i år tiltenkt en spissrolle, ettersom Alexander Sørloth er dratt til nederlandske Groningen. Drage har mange ferdigheter, forteller Bjørkan.

– Han er en kvikk dribler, som spiller de rundt seg gode. I tillegg er han ofte involvert i mål, noe som er en god egenskap. Jeg understreker samtidig at vi ikke har vært i dialog med spilleren.

Drage spilte 13 kamper for Sogndal forrige sesong, og gjorde et mål. Han spilte 154 kamper for Tromsø, og scorte der 12 mål. Kantspilleren er kjent for å ha et høyt antall målgivende pasninger.

NRK har forsøkt å få kontakt med Thomas Drage, som ikke har besvart NRKs henvendelser.