Will nervøs før Obama-intervju

Selv etter å ha jobbet med spørsmålene i tre uker, avslører Will og Jada Smith at de var livredde før gårsdagens intervju med fredsprisvinner Barack Obama.

Video nsps_upload_2009_12_11_13_44_16_1205.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Will Smith forteller at han var kjempenervøs før gårsdagens møte med Obama. Trykk på bildet for å se video.

– Det er første gang på mange år at jeg har vært nervøs foran et kamera, forteller Will Smith, som ikke var spesielt imponert over sin debut som journalist:

– Vi har jobbet med spørsmålene i tre uker, og det første jeg spør om er «Hvordan er det å være president?», sier superstjernen oppgitt.

Bildekarusell: Se bilder av alle artistene her!

Intervjuet skal vises under kveldens Nobelkonsert, og vertene vil ikke avsløre hva de snakket om.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video nsps_upload_2009_12_11_13_10_6_1200.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Will Smith 'protesterer' på et spørsmål rettet mot Toby Keith.Klikk på bildet for å se video.

Som å vinne i lotto

Både nobelvertene og alle artistene var fredag samlet på Oslo Plaza for å møte et samlet internasjonalt pressekorps. Som i de foregående år var pressen mest opptatt av å få vertskapet i tale, og både Wyclef Jean og Westlife så ut til å kjede seg i den første delen av seansen.

Les også: Will Smith klinte til hos Skavlan

Will og Jada Smith hadde derimot salen i sin hule hånd, og svarte villig vekk på alle spørsmål. Superparet takket ja til å lede Nobelkonserten bare to uker før det ble kjent at president Barack Obama fikk fredsprisen.

– Det var som å vinne i lotto. Jada kom inn i rommet da vi hadde fått vite at det ble Obama, og vi ga hverandre en «high five», forteller Smith.

Forsvarer avgjørelsen

Donna Summer, Will Smith og Jada Pinkett Smith på Nobelkonsertens pressekonferanse.

Donna Summer, Will og Jada Smith på pressekonferansen tidligere i dag.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Helt siden fredsprisvinneren ble offentliggjort, har det vært store diskusjoner rundt tildelingen. Ekteparet Smith stoler derimot fullt og helt på at Nobelkomiteen vet hva de gjør.

– Det er kloke personer som skal bestemme dette, og det er nok ikke en avgjørelse de tar lett på. Jeg setter ikke spørsmålstegn ved deres avgjørelse, og er helt overbevist om Obama er en person som allerede har forandret veldig mye, sier Hollywood-skuespilleren.

Les også: Rybak klar for nobelkonsert

En inspirasjon

Også artisten Wyclef Jean tror Obama som fredsprisvinner kan være en inspirasjon for mange.

– Jeg håper signalene Obama sender ut, vil inspirere mange barn og videre fredsarbeid. Også for min del er en pris som Nobels fredspris inspirerende; Jeg vokste opp i farlige nabolag på Haiti og i Brooklyn – og i dag sitter jeg her, sier Jean.

Les også: – Toby Keith er ingen fredsdue

Kian Egan i Westlife hjelper afrikanske Amadou før pressekonferansen til Nobelkonserten.

Kian Egan i Westlife hjelper afrikanske Amadou på plass.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Country-stjerne Toby Keith har også vært et omdiskutert valg. Amerikaneren har flere ganger uttalt at han støtter USAs krigsføring i Midtøsten, noe som flere synes er upassende for en nobelartist.

– Jeg forstår at noen synes at dette er feil. Men jeg er nå en gang amerikaner, og for oss er det viktig å bekjempe ondskap, og vise vår støtte til troppene våre, svarer Keith.

Obama-møte

Alle artistene fikk i går et hemmelig møte med Obama, noe som gjorde sterkt inntrykk på dem alle.

Anne Sandvik Lindmo ledet pressekonferansen før Nobelkonserten.

Anne Sandvik Lindmo ledet pressekonferansen før Nobelkonserten.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

– Alle ville si noe, men ingenting kom ut. Jeg klarte til slutt å presse frem «Hei, jeg heter Luis Fonsi og kommer fra Puerto Rico», forteller Fonsi, til stor latter fra salen.

Også superstjerner som Will Smith og Wyclef Jean ble spakere enn vanlig i møtet med presidenten – noe som gjorde Alexander Rybak «livredd».

Les også: Rybak klar for nobelkonsert

– Jeg vokste opp som klassisk fiolinist i «bakgatene på Nesodden», og nå satt jeg der med noen av mine største helter og den amerikanske presidenten. Hvis Will Smith var nervøs, gjett hvor redd jeg var, da!, sier Rybak om gårsdagens møte med fredsprisvinneren.

Årets Nobelkonsert fra Oslo Spektrum sendes på NRK1 fra klokken 20.00 i kveld. Ifølge produsent Odd Arvid Strømstad skal alle artistene og vertene avslutningsvis stå sammen på scenen og fremføre Michael Jacksons Man in the Mirror.

Video nsps_upload_2009_12_10_22_55_44_1159.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Will og Jada Smith er også å se hos Skavlan i kveld.