NRK Meny
Normal

Disse skal hedre Suu Kyi i Oslo

Big Bang, Thom Hell og Ole Edvard Antonsen er blant artistene som skal spille under folkefesten til ære for Aung San Suu Kyi på Rådhusplassen.

Disse skal opptre på folkemøtet til ære for Suu Kyi

Sølvguttene, Big Bang, Thom Hell og Ole Edvard Antonsen er blant artistene som skal spille under folkefesten til ære for Aung San Suu Kyi på Rådhusplassen.

Foto: Scanpix/NRK

Det blir arrangert et folkefest på Rådhusplassen utenfor Nobels Fredssenter lørdag 16. juni i anledning fredsprisvinner Aung San Suu Kyis norgesbesøk.

Sølvguttene & Keystone State Boys Choir, Big Bang, Thom Hell, Guro von Germeten & Schwindelfrei Orchestra og Ole Edvard Antonsen er artistene som skal underholde fra scenen foran Nobels Fredssenter.

– Vi er stolte over å presentere et bredt og variert utvalg av norske musikere som skal opptre under folkefesten. Vi håper at hun vil sette pris på å høre musikk som hun vanligvis nok ikke lytter til, sier Håvard Kleppa, kommunikasjonsrådgiver ved Oslosenteret, som snakker på vegne av arrangementskomiteen.

– En ære å spille for henne

Ole Edvard Antonsen

Ole Edvard Antonsen er en av artistene som skal hedre fredsprisvinner Aung San Suu Kyi under folkefesten lørdag 16. juni.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Den norske trompetisten Ole Edvard Antonsen synes det er en ære å få spille for Aung San Suu Kyi på folkefesten.

– Jeg har fulgt saken hennes helt fra begynnelsen fra 1990-tallet. Jeg har flere ganger spilt støttekonserter i forbindelse med Burma-saken, men aldri hatt en anledning til å møte henne. Så dette blir veldig stort, sier Antonsen til NRK.no.

Etter OL i Lillehammer i 1994, reiste Ole Edvard Antonsen til jungelen i Burma for å holde en konsert.

– Vi var en håndfull personer fra organisasjonen World View, som ble smuglet inn gjennom grensa til Thailand for å holde konsert for studentene og Karen-folket. Vi ønsket å vise vår støtte, mimrer Antonsen.

– Det er fantastisk at hun endelig står fritt til å kunne reise ut av landet. Aung San Suu er en ekstrem flott og ydmyk dame. Det står stor respekt av hennes innsats, sier han til NRK.no.

– Hyllest fra det norske folk

Organisasjonene Amnesty International, Den Norske Burmakomite, Nobels Fredssenter og Oslosenteret for fred og menneskerettigheter har gått sammen for å samle folket for å hylle fredsprisvinneren.

– Vi har så langt fått veldig mange henvendelser fra folk som ønsker å delta. Så vi satser på at det kommer titusener av mennesker. Er det noen som virkelig fortjener å bli mottatt av et folkehav så er det Aung San Suu Kyi, mener Kleppa.

Folkefesten er det eneste arrangementet som er åpen for alle under Oslo-besøket.

– Dette er en hyllest fra det norske folk til fredsprisvinneren. Den beste måten folk kan vise støtte til Aung San Suu Kyi, er å møte opp på Rådhusplassen lørdag kl. 16.00.

Representanter for Amnesty International, Den Norske Burmakomite og Oslosenteret for fred og menneskerettigheter skal også holde appeller. Det hele avrundes med en tale til folket fra hovedpersonen selv.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Gler seg til Suu Kyi

KLARE FOR SUU KYI: Harald Bøckmann, Bente Erichsen, Kjell Magne Bondevik og Jon Peder Egenæs gleder seg til det historiske besøket.

Foto: Su Thet Mon / NRK

Direktesendt Nobel-tale

I forkant av folkemøtet skal Aung San Suu Kyi holde et nobelforedrag i Oslo Rådhus kl. 13.00. Plassene inne på rådhuset er kun for de med invitasjon. Det har vært stor interesse blant folk om å sikre seg en billett til nobelforedraget.

Alle som møter opp på Rådhusplassen derimot vil få anledningen til å se nobelforedraget direkteoverført på storskjerm inne på Nobels Fredssenter.

Du kan også følge nobelforedraget og konserten fra Rådhusplassen direkte på NRK.no.