Vil ha mer black metal i Grand Prix

I dag åpnes det for å sende inn bidrag til Melodi Grand Prix 2011. GP-general Per Sundnes ønsker seg blant annet ravnsvart black metal og comeback fra Erik Faber.

Per Sundnes

Per Sundnes vil ha flere rocka bidrag til neste års Grand Prix.

Foto: Per Willy Larsen

Om noen måtte lure, sitter Per Sundnes fortsatt som kaptein ved Grand Prix-roret. Etter en vellykket gjennomføring av Eurovision-finalen i Oslo, har han for lengst begynt å vende blikket mot neste års Melodi Grand Prix her til lands.

Vil ha mer metal og comebacks

Keep Of Kalessin

Får Per Sundnes får viljen sin, blir metal en viktig del av årets Grand Prix.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

– Jeg har en lang ønskeliste over artister og sjangere, forteller Sundnes.

– Keep Of Kalessin viste i fjor at det norske folk er klare for å utvide horisonten i forhold til sjangere, så black metal står høyt på ønskelista i år, sier Sundnes til NRK.no.

Les også: Pop-kongen: – Fristende å gi seg på topp

MGPs primus motor forteller at redaksjonen er opptatt av de gode historiene rundt deltageren, så derfor er comeback fra kjente, og til dels glemte, artister noe annet han håper på å se blant de norske bidragene.

– Det hadde vært utrolig moro om for eksempel Erik Faber hadde meldt seg på, forteller Sundnes som i samme sleng ramser opp en rekke andre nittitallsartister som han mener bør vurdere et comeback.

– Tenk så kult det hadde vært om Baba Nation, Flava To Da Bone, Stella Getz eller Soda hadde meldt seg på med nytt materiale, drømmer Sundnes.

Les også: Slik fikk han MGP kult igjen

En ny Rybak?

Selv om Melodi Grand Prix er åpent for alle sjangere, ligger det allikevel et par grunnprinsipper i bunn.

– Vi har et ekstra øye til de gode solistene og jeg håper at det kan komme flere hybridsjangere med folkemusikk à la hva Alexander Rybak gjorde med suksess for to år siden.

Selv om Grand Prix ofte forbindes med glitter og staffasje, lover Sundnes at det ikke er noen fare for at artistene settes i situasjoner de ikke er komfortable i.

Les også: Historiske seertall for MGP-finalen

– Det er viktig for oss at artistenes integritet ivaretas, og det har vi fått god tilbakemelding på at vi har lykkes med. Så det er ingen fare for at man kles opp i paljetter og rosa bukser om man er et metalband.

– Det eneste kravet vi stiller, er at man har en sterk motivasjon til å være med i konkurranse. Har man det, kan jeg love en opplevelse for livet og en oppsving i karrieren, avslutter Sundnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alexander Rybak

Alexander Rybak tok i 2009 Norge til topps i konkurransen for første gang på 14 år. Er det en ny folkemusikkinspirert MGP-låt som er løsningen til neste år?

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Regler og påmeldingsfrist

Innsendingsfristen er 15. september 2010.

MGP 2011 vil være en åpen konkurranse der alle nasjonaliteter kan sende inn bidrag, men som tidligere reserverer NRK seg retten til å velge artister.

I mange tilfeller vil artisten være den samme som synger på demo-opptaket, men dette er ikke nødvendig for å sende inn et bidrag. NRK oppfordrer spesielt norske komponister til å sende inn bidrag. NRK vil i tillegg direkteinvitere komponister og artister til å delta i konkurransen.

For å være med må du skrive ut dokumentet «Skjema for påmelding til Melodi Grand Prix 2011» , som må legges ved bidraget/bidragene. Bidraget må leveres på en lyd-CD, og være upublisert og 100% originalt materiale. Ferdige MGP-låter skal ha varighet på maks 3 minutter, men demolåter som sendes inn kan være lengre enn dette.

Ved å skrive under på innsendingskjemaet bekrefter du samtidig at du har rettmessig opphavsrett og har rett til å sende inn bidraget til juriering. Vår jury vil gjøre sitt valg i løpet av september, og alle som har sendt inn bidrag vil bli tilskrevet så fort avgjørelsene er tatt.

Lykke til!