The Diamond

Bergensbølgen skyller over Melodi Grand Prix-sirkuset når The Diamond inntar manesjen!

The Diamond
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Hør en smakebit av låta her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Joda, Vestlandets hovedstad er selvsagt representert i Melodi Grand Prix 2010: Matias Tellez, Håkon Njøten og Axel Vindenes utgjør bergensbandet The Diamond, som MGP-debuterer med den kvikke og freske låten «European Girl».

Har håvet inn gjeve priser

Matias Tellez (20) er født i Bergen av chilenske foreldre. Han har klassisk musikkbakgrunn, og har spilt fiolin og piano siden han var liten gutt. Som femtenåring plukkket han opp gitarkassa, og i 2008 ble han kåret til Årets Urørt med låten Brand New Kicks. Samme år signerte han med plateselskapet SonyBMG. Tellez har spilt på mange festivaler, inkludert Øyafestivalen.

Håkon Njøten bor i Bergen, men er født i Gulen kommune i Sogn og Fjordane. Han ble et kjent fjes for norske tv-seere da han kom på femteplass i Idol for fem år siden. Håkon har spilt i rockebandet Skin-Deep Stain, som opptrådte på Brann Stadion under et arrangement hvor Bryan Adams også var blant artistene. For tiden er han involvert i en rekke musikkprosjekter, blant annet bandet The Micropops, som spiller en blanding av elektronika og pop. Njøten ga ut singelen «Som Sommeren» i 2006.

Axel Vindenes er en tekstforfatter, musiker og produsent fra Bergen. Han spiller i bandet Kakkmaddafakka, som har optrådt under en rekke festivaler i Norge. Bandet slapp debutskiva Down To Earth i 2007.

I tillegg består The Diamond av Kim Furuhaug, Thomas Sævig og Stian Sævig.

Lette, men fant ikke kjærligheten

I Melodi Grand Prix skal The Diamond framføre den selvsnekrede låten
«European girl», som bygger på en sannhet fra Håkons liv:

Ung og eventyrlysten forlot han Europa for å finne lykken og kjærligheten. Til tross for at han hadde millioner av mennesker å velge blant, kunne han ikke finne den rette. Nå er han tilbake til utgangspunktet, altså Europa, for å prøve å finne den perfekte.

Lykken står som kjent den kjekke bi. Hell i Melodi Grand Prix, hell i kjærlighet? Det gjenstår å se!

European Girl
Framføres av The Diamond
Tekst og melodi: Håkon Njøten, Mathias Tellez og Axel Vindenes

The Diamond

The Diamond er klare for Melodi Grand Prix-sirkuset!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK