Sunny

Punk, jazz, pop - Sunny har gjort alle sjangre og er nå klar for å gjøre MGP!

Sunny
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Sunny (aka Solgunn Ivana) kommer fra Ålesund, men bor i Oslo. Solgunn har vokst opp med musiker- foreldre, og som niåring startet Solgunn sin karriere som musiker.

Jazz og punk

Solgunn begynte å reise rundt i Norge med et jazzband som spilte på julekonserter, talentkonkurranser og eventer. Da hun ble atten flyttet hun til Bergen, hvor hun traff Hans Petter Aaserud - de har siden jobbet tett sammen.

Jack - 'You don't know Jack'

Jacks albumcover

Foto: Bonnier Amigo

Etter å ha vært jazz- og popsanger gjennom en årrekke, ble Solgunn vokalist i punkrock bandet Jack. De ga ut albumet "You don`t know Jack", men etter tre år med turnevirksomhet bestemte bandmedlemmene å gå hver sin vei. Etter dette begynte Solgunn å skrive låter for andre artister.

For tiden jobber hun som komponist og tekstforfatter. Solgunn er også sanger og frontfigur i coverbandet Marvel Hill. Bandet spiller låter av The Cardigans og Sheryl Crow. Solgunns musikalske forbilder og inspirasjonskilder er blant andre Kent, No Doubt, Gwen Stefani, Coldplay og Joni Mitchell.

”Carrie”

Solgunn Ivana og Hans Petter Aaserud har sammen komponert og skrevet teksten til ”Carrie”.

Hans Petter Aaserud

Hans Petter Aaserud

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Carrie” er en surfelåt, litt i retning av Beach Boys. Sangen er en typisk sommerlåt, som handler om å det å ha det litt kjipt, men at alt kan snu i møte med nye mennesker.

Hans Petter Aaserud kommer fra Bergen og bor i Asker. Hans Petter er kjent som låtskriver, gitarist og vokalist fra bandet Trang Fødsel. Sammen med Geir Luedy startet Hans Petter i 2004 produksjon/plateselskapet Your Favorite Music AS. Dette selskapet utvikler og utgir artister både i Norge og i utlandet. De jobber med artister som Robert Post, Susanne Sundfør, Kine Nesheim, Alexandria Quartet og Heine Totland.