Hopp til innhold

Sitter du på neste års vinnerlåt?

– Vi er på utkikk etter de beste låtene som kan ta seieren hjem i Ukraina, sier MGP-general Jan Fredrik Karlsen. Nå kan du sende inn bidrag til Melodi Grand Prix 2017.

Agnete fremfører sangen "Icebreaker" på scenen under semifinalen i ESC

Agnete Johnsen vant MGP 2016 og representerte Norge i Eurovision Song Contest. Nå er MGP på utkikk etter hennes arvtaker.

Foto: MAJA SUSLIN/TT / AFP

Karlsen oppfordrer alle som sitter med ferdige låter eller demoversjoner til å sende de inn til den neste utgaven av Norges største musikkshow. Han kan love en opplevelse utenom det vanlige, om man vinner gullbilletten til den europeiske finalen.

– Vi ser etter den beste låten som kan representere oss. Om man vinner MGP så er dette en unik erfaring som de færreste får muligheten til å oppleve, sier Karlsen.

Han forklarer videre at han har en stor ambisjon for hva som venter til neste år.

– Når man er MGP-general, så kan man ikke gå inn i en slik konkurranse og ikke ha troa på å vinne. Jeg er 100 prosent klar for å ta Eurovision Song Contest tilbake til Norge, sier han.

Påmeldingen til MGP 2017 er åpen til og med til 11. september. Alle kan søke, men artister må ha fylt 16 år for å være med i Eurovision Song Contest.

Både norske og utenlandske låtskrivere kan delta, selv om redaksjonen spesielt oppfordrer norske komponister til å sende inn bidrag.

Låtene kan ikke ha vært publisert eller fremført offentlig tidligere.

Stig Karlsen og Jan Fredrik Karlsen

KLARE: Prosjektleder Stig Karlsen og musikkansvarlig Jan Fredrik Karlsen har MGP 2017 i sikte.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– En unik sjanse

Finnmarksjenta Agnete Kristin Johnsen ble årets vinner av Melodi Grand Prix, og fikk dermed fremføre foran 16.000 publikummere og millioner av TV-seere. Jan Fredrik er storfornøyd med hans første år som musikkansvarlig for MGP.

– Det har vært helt ufattelig. Jeg hørte på forhånd at fansen var gæren, men jeg var ikke klar over at det var et så voldsomt engasjement. Gleder meg til å gjenoppleve det samme neste år, sier han.

Prosjektleder Stig Karlsen oppfordrer alle låtskrivere til å prøve å sende inn sitt bidrag. Uansett musikksjanger.

– Invitasjonen er åpen for alle som skriver låter. Dette er en unik sjanse til å prøve å kapre en plass i verdens største musikkonkurranse. Vi er åpne for all slags musikk innenfor en bred forståelse av popsjangeren. Det kan være alt fra beinhard rock, til rosa tyggegummipop, og alt i mellom, sier Stig Karlsen.

I år ble rundt tusen innsendte bidrag til ti finalelåter, og det kommer til å bli like mange bidrag til neste år.

–Vi plukker ut ti låter til MGP 2017, og en av dem håper vi kan ta oss til seier i Eurovision Song Contest i Ukraina, sier Karlsen.

Agnete Johnsen fremførte låten «Icebreaker» for Norge i semifinalen i Eurovision Song Contest i Stockholm torsdag.

Agnete på scenen i Stockholm.