NRK Meny
Normal

Saade avviser Stella-hets

Sveriges Eurovision-deltaker Eric Saade avviser at han misliker Norges bidrag. – Tvert i mot, jeg syns Stella er fantastisk, sier han til nrk.no.

Byline ESC

De siste dagene har norske og svenske medier rapportert om at svenskenes Eurovision-håp ikke liker årets norske bidrag. På direkte spørsmål fra nrk.no avviser Saade dette på det sterkeste.

- At jeg har sagt dårlige ting om Norge? Nei det er ikke sant. Jeg synes hun er fantastisk. ”Haba Haba” er på min topp fem i Eurovision. Absolutt, forklarer han.

Se video: Lær deg Haba Haba-dansen!

Skandinavia på topp fem

Eric Saade

Eric Saade under sin første sceneprøve i Düsseldorf.

Foto: HENNING KAISER / Afp

Det var i et radioprogram på svenske the Voice at Saade blant annet sa at ”Haba Haba” minner litt om Shakiras ”Waka Waka”. Likevel avviser han at utsagnet var mer enn en litt fleipete kommentar. Svensken mener hele Skandinavia kan gjøre det bra i år.

- Skandinavia på topp fem i år. Det tror jeg.

Les også: - Norge kommer på andreplass

Saade understreker at han selv kun kan gjøre så godt han kan, og at resten er i andres hender.

- Man gjør sin ting, og så håper man på det beste. Akkurat som med Stella, forklarer han nøkternt.

Les: Bli kjent med alle årets Eurovision artister!

Publikumsfavoritt

Fredag kveld arrangerte de internasjonale Grand Prix-klubbene fest der flere av årets artister opptrådte, blant annet både Sverige, Danmark og Norge. Da Stella Mwangi og de norske koristene inntok scenen sto jubelen i taket.

Se video her:

160 meter lang rød løper

Lørdag arrangeres den offisielle åpningsfesten av Eurovision Song Contest i Düsseldorf, der alle årets 42 artister skal gå ned en 160 meter lang rød løper. Følg med på nrk.no/mgp utover kvelden for bilder og film derfra.

Les: Alt om Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest