Hopp til innhold

Ovi

Halvt rumenske Ovi er klar for sin andre MGP-opptreden, og gleder seg til å levere for publikum!

Ovi
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Ovi (34) bor i Stavanger, men ble født i byen Botosani i den nordre delen av Romania, og vokste opp der under de siste årene av kommunismen. Tilgangen på vestlig musikk var minimal, og de musikalske inntrykkene han tok innover seg først og fremst gjennom sommerleire og den kommunale musikkskolen.

Lang musikalsk reise

Ovi sier selv at tidlig la merke til at han kunne lytte til musikk på en helt egen måte, og allerede da han var fjorten år vant han sin første anerkjente pris i den nasjonale konkurransen ” Florile Dragostei”, og det var nok akkurat det som skulle til for å overbevise den unge gutten om at det var musiker han skulle bli.

Ovi

Ovi er med for andre gang

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

De neste årene brukte Ovi på å spille i band, først med faren sin, og deretter med sin tidligere musikklærer, frem til på 90-tallet. I 18 års alderen begynte Ovi i et band bestående av profesjonelle musikere, blant andre en av Romanias største låtskrivere Virgil Popescu. Atten år gammel reiste Ovi med bandet ett år til Japan. Han beskriver dette som en musikkskole der han fikk en enorm musikalsk erfaring.

Etter Japan-turen ble bandet oppløst, og Ovi fikk jobbtilbud i Norge. Flere av Ovis musikervenner levde da allerede i Norge, så han følte det nesten som å komme hjem.

Billy Joel-liv

I Norge har han fått seg nye venner, funnet kjærligheten og har blitt både nordmann og ekte rogalending. Her i landet har han fortsatt å fremføre musikk på pianobarer rundt omkring i landet. Denne erfaringen gjorde at han lærte seg å jobbe for og med publikum. Ovis store musikalske forbilde er Billy Joel, og selv sammenligner han livsstilen sin med Billy Joels tidlige karriere da han i mange år reiste rundt og underholdt på barer.

Dette er andre gangen Ovi deltar i MGP. Han deltok i 2006 med låten ”The better side of me”. Ovi mener selv at MGP-deltagelsen var en unik erfaring og en opplevelse han ikke ville vært foruten. I tillegg til at han synes MGP er et veldig profesjonelt arrangement, synes han at det er kult å treffe andre artister fra musikkmiljøet.

”Seven Seconds”

Simone Larsen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Tekst og melodi Seven Seconds er skrevet av Simone Larsen og Simen Eriksrud.

Tematisk er ”Seven Seconds” en låt som handler om en one-night stand, for å så bli forelsket noe mer, kanskje et dypere kjærlighetsforhold.

Simone er kjent gjennom pop/soul/funk bandet D`Sound, hvor hun er vokalist og låtskriver. Bandet ble dannet i 1993, med Johnny Sjo på bass og Kim Ofstad på trommer. Debutalbumet ble utgitt tre år senere. I 1998 vant bandet Spellemannprisen i klassen beste popgruppe for albumet Beauty Is A Blessing.