Jane Helen

Jane Helen tar med seg Iggy Pop-arven inn til MGP. Det lover forrykende godt!

Jane Helen
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK


Jane Helen er et Oslo-basert rockeband som består av: Mona Wol (trommer), Sandra Cecil Ekdahl (gitar), Dordi Elin Drønen (bass og kor), Solveig Skretting Vaaland (gitar) og Christine Litlekalsøy(vokal).

Indie-garasje

Bandet har spilt sammen siden 2002, og alle sammen har de forskjellige musikalske utgangspunkt. Jane Helen komponerer musikken sin stort sett gjennom jamming. Det er aldri èn av bandmedlemmene som lager, det er mer snakk om en dynamisk prosess, der bandet leker seg med ideer.

Jane Helen

Jane Helen med indierock i MGP

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Når det gjelder bandets musikalske ambisjoner, er det at hver og en av bandmedlemmene skal kunne være seg selv, og spille musikken de liker. Jane Helen er egentlig ikke så opptatt av hva andre mener. Det som holder de fem jentene sammen er lidenskapen for musikk.

Musikalsk er Jane Helen et band som man ikke kan sette i en bås sjangermessig. Jane Helens musikk ligger et sted mellom punk, hardrock, indierock og garasje – og hele tiden varierer de forskjellige musikalske uttrykkene både i tempo og sound. Selv har jentene Iggy Pop, Throwing Muses og The Clash som sine inspirasjonskilder.

Høsten 2004 kom Jane Helen til finalen i ”The National Finals Of The Global Battle Of The Bands”. Jane Helen har laget mange demoer, og de ga ut sin første Ep ”huh” i 2007. De har vært playlistet på tyske Kontrast Radio Berlin, og på Breakthruradio i New York. Bandet har spilt mye live, både på små og store scener, i og utenfor Oslo.

Jane Helen

JANE HELEN: Sandra - Mona - Christine - Solveig - Dordi

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

”Shuffled”

Teksten er skrevet Christine Litlekalsøy, og melodien er komponert av Jane Helen.

”Shuffled” er en klassisk rockelåt som handler om et klaustrofobisk mareritt. Hver gang ting begynner å bli bedre, snur det til det negative igjen.