Foxy

Charlotte og Christina er allerede to usedvanlig rutinerte jenter. Nå blir de også fullbefarne MGP-artister!

Foxy
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Foxy

Christina og Charlotte er Foxy

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Foxy er et oslobasert jenteband bestående av Christina Alexandra Jomark(17) og Charlotte Brænna (19).

Elsker sang og dans

De to jentene har kjent hverandre gjennom en årrekke og traff hverandre da de begge spilte smånisser i Putti Plutti Plott for mange år siden. Etter at de først møttes har de funnet sammen i en felles interesse for musikk og dans. Både Christina og Charlotte elsker å synge og danse, noe de også gjør sammen i elitegruppen West End Kompaniet som beskjeftiger seg med sang, dans og musikaler.

Christina Alexandra Jomark startet allerede sin karriere på scenen med ”Fritt Fram” med Asgeir kjent fra TV, da hun bare var 6 år gammel. Hun har også vært med i en rekke reklamefilmer. Christina har deltatt i Melodi Grand Prix junior både i den norske og den skandinaviske versjonen. Hun har både vært med som sanger og danser, og kom på 3.plass i MGP jr. i 2004. Christina har også vært med i bandet ”Daisy” som ga ut singelen ”Weird” skrevet av Espen Lind og Amund Bjørklund i 2005.

Christina Alexandra Jomark i Foxy
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

For tiden går Christina på musikklinjen ved Foss videregående skole. I tillegg både synger og danser hun sammen med Charlotte i juleforestillingen ”Stian og Asgeir feirer jul sammen” som settes opp på Chat Noir i disse dager.

Christina er brennende opptatt av musikk og dans, hun skriver også sine egne låter, og håper at hun engang i fremtiden vil kunne utgi sin egen musikk.

Charlotte Brænna hadde sin første seriøse scenedebut i Jungelboka på Det Norske Teatret i 1999, der hun fremførte ”Mira, ape og fugl”. Oppsetningen førte til en CD-utgivelse som Charlotte synger på. Charlotte har sunget i Det Norske Operas Barnekor, hvor hun har vært med på oppsetninger av LaBoheme, Spar Dame, Nøtteknekkeren og Hans og Grethe.

Charlotte Brænna i Foxy
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Charlotte vant i 2003 Talentiaden , hvor hun fremførte sin egen komponerte sang i et platestudio. Hun har også deltatt i en rekke tv-serier og spilt i kortfilmer. For tiden underviser Charlotte i dans og drill på West End Studios, hvor hun får kombinert musikk og dans med Kompaniet, blant andre med Christina.

”Do it again”

”Do it again” er skrevet spesielt til Foxy, den er up-tempo, inspirert av kommersiell pop, rhythm & blues og har kanskje litt av soundet til bandet Sugababes. Tematisk handler sangen om at kjærligheten er vanskelig, men at man likevel prøver om igjen og om igjen.

Hanne Sørvaag har skrevet ”Do it again” sammen med sin makker Harry Sommerdahl. Sommerdahl har nylig skrevet og produsert den nye plata til finske Rasmus.

Hanne Sørvaag
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Hanne er også kjent under sitt tidligere artistnavn Paris. I dag er hun først og fremst tekstforfatter, og hun har blant annet skrevet låten ”My Destiny” som ble fremført og gitt ut av den amerikanske idoldeltakeren Kathrine Mcphee, som nådde andreplass på Billboards i 2006. Sammen med de to danske låtskriverne Remee og Thomas Troelsen har hun skrevet sangen ”Disappear” som gruppen No Angels vant den tyske finalen i Eurovision Song Contest i 2008 med, og som de representerte landet med i den internasjonale finalen. Hanne jobber i dag fast som låtskriver for Universal Publishing, som distribuerer låtene hennes til forskjellige artister rundt omkring i verden.