Hopp til innhold

Sander Larsson Framnes blir et tredje blad i NRK Kvensk

– Jeg er spent til å videre jobbe med kvenske saker, og denne gangen i hjemmetraktene, sier Sander Larrson Framnes (23) som er ansatt som journalist i NRK Kvensk. Les saken på kvensk.

Sander Larsson Framnes starter å jobbe som journalist i NRK Kvensk i begynnelsen av oktober.
Foto: Privat

Sander Larsson Framnes (23) er tilsatt som journalist i NRK Troms og Finnmark og skal inngå i NRK Kvensk-redaksjonen. Distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark Håkon Grønbech er glad for å styrke laget med en ung journalist.

Sander er en fremadstormende journalist med et ungt blikk på det kvenske. Samtidig er han sterkt opptatt av den kvenske/norskfinske kulturen og språket. Det er et veldig godt utgangspunkt både for publikum og for NRK, sier Grønbech.

Håkon Grønbech

Distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark Håkon Grønbech

Foto: privat

Larrson Framnes er fra Tana og bosatt i Vadsø. Han har tidligere jobbet som journalistpraktikant i den kvenske avisen, Ruijan Kaiku, og hadde blant annet ansvar for sendingene til Ruijan Radio.

I NRK vil han starte opp i begynnelsen av oktober og ha tilhold i redaksjonen i kvenhovedstaden, Vadsø.

Vi er glade for å styrke laget med en medarbeider som har tilhold i Vadsø. Både byen og områdene rundt står helt sentralt i både kultur, historie og språk, og et av målene vil bli å løfte enda mer av alt det spennende som foregår frem gjennom NRK Kvensk/NRK Kvääni.

Jobber i hjemmetraktene

Larrson Framnes gleder seg til å begynne som journalist i rikskringkastingen.

– Jeg er spent til å videre jobbe med kvenske saker, og denne gangen i hjemmetraktene. Det å kunne møte opp i person for å fremme kvenske saker, og vise at kvensk media er tilstede selv i de små traktene her oppe, blir uten tvil en trivelig opplevelse, sier han.

Han vil spesielt satse på saker som er viktig for unge kvener.

– Samtidig vil jeg prøve å gjøre kvensk ungdom mer synlig, og vise til at kultur- og identitet ikke bare er «gamlis greier», men også høyt relevant for ungdom.