Hopp til innhold

- De ba meg ta botox

Lisa Stokke fikk klar beskjed da hun dro til Hollywood for å prøve lykken som skuespiller. - Men jeg elsker LA, forsikrer hun.

Lisa Stokke
Foto: Hallgrim Haug

Mandag kveld var det premiere på «Lisa goes to Hollywood», som skal sendes i seks epiosder på NRK1.

Se i nett-TV: Lisa goes to Hollywood: Episode 1 og 2

Her følger vi musikalstjernen Lisa Stokke, som har reist over til filmbyen for å finne seg en plass i en verden av ambisiøse, unge skuespillerspirer.

Med TV-kameraene på slep skal 35-åringen forsøke å kapre en rolle i den amerikanske film- og TV-bransjen. Barna Jasper (6) og Tallulah (snart 2) er også med på lasset, mens bestemor er med som barnevakt.

- Har gått kjempebra!

Når NRK.no ringer Lisa i LA, er det en opplagt dame vi får på tråden.

Lisa Stokke

Synger av full hals! Lisa Stokke i musikalen 'Back to Broadway' i 2002.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Det har gått kjempebra! Jeg har knyttet en hel haug med viktige kontakter, og i går var jeg på audition til en rolle i «Vampire Diaries». Jeg sitter vel på flyet når de ringer for å si hvordan det gikk, ler Lisa.

Hun har gjennomlevd tre hektiske måneder, der mye tid har gått med på å møte castingagenter og andre viktige døråpnere i filmbyen.

– Tre måneder er jo idiotisk kort tid. Selv i Norge ville det vært vanskelig å stable en karriere på beina på så kort tid, sier Lisa til NRK.no.

Hun er likevel strålende fornøyd med LA-oppholdet, som blant annet har resultert i et møte med en av den amerikanske filmbransjens aller mektigste castingagenter, Sharon Kline fra Fox Studios.

– Jeg var fantastisk heldig som fikk møte Sharon. Det er nesten umulig å møte henne, folk venter i to år på å få til et møte, sier en tydelig glad Lisa Stokke til NRK.no.

«Mamma Mia»-stjerne i London

Tromsøjenta fikk en brakstart på musikalkarrieren som 23-åring, da hun fikk hovedrollen som «Sophie» i verdenspremieren på «Mamma Mia!»-musikalen på West End i London. I 2006 spilte hun en av hovedrollene i «Guys and Dolls», mot blant andre Don Johnson.

Men i Los Angeles var det ingen som visste hvem hun var, og spesielt den første tiden var tøff.

– Vi kom midt i pilotsesongen, og det gjorde det ekstra vanskelig å få en fot innenfor. Jeg var jo en nobody uten TV-erfaring, sier Lisa.

Pilotsesongen er den tiden hvor TV-selskapene spiller inn forsøksprogram til TV som skal testes på seerne.

Tøffe tider i underholdningsindustrien har ført til at flere og flere filmstjerner tar en pause fra det store lerretet for å jobbe med TV isteden. Dette går igjen utover «småfiskene» som svømmer rundt i Hollywood.

– Fantastiske skuespillere som Glenn Close og Toni Colette har jo sine egne TV-serier nå. De store stjernenes inntog i TV-bransjen innebærer i praksis at «vanlige» TV-stjerner rykker ned et hakk, forklarer Lisa.

(Les videre under bildet)

Lisa Stokke, Showbiz

I fjor var Lisa Stokke dommer i 'Showbiz' sammen med Jannike Kruse og Mikkel Gaup.

Foto: Sigurd Fandango / NRK

Lisa har også fått merke utseendefikseringen som er så typisk for verdens største filmindustri. To uker etter at hun ankom USA, fikk hun et vennlig tips om at botox kanskje var tingen:

– Castingangenten Ron Digman – som for øvrig er veldig hyggelig – fortalte meg at jeg burde ta botox. Jeg takket ham for at han var så ærlig, men sa at det ikke var noe for meg, sier Lisa.

Hun synes det er rart at helsebevisste californiere ikke bryr seg mer om mulig sideeffekter ved å sprøyte botox inn i kroppen.

– De røyker og tar botox, men spiser økologisk mat. Det henger ikke på greip i det hele tatt, sier Lisa, før hun skyndsomt legger til at alle må få gjøre som de vil - inkludert ta botox.

Se i nett-TV: I kveld 12.03.09: Lisa Stokke og Knut Anders Sørum på Prøysen-turné

– Hva kan seerne forvente seg av TV-programmet?

– Et innblikk i hvor vanskelig det kan være å etablere seg selv i LA. Man må ha is i magen, for her er det ingen kjære mor! De vil også få et innblikk i familien vår og dynamikken oss imellom, sier Lisa åpenhjertig.

Hun lover også litt glamour, for den som tørster etter det:

– Ja, det er klart. Litt glam må det jo være, vi befinner oss jo tross alt i LA!

Bli fan av Lisa Stokke på Facebook!

Kulturstrøm

 • Torkil Damhaug får Rivertonprisen 2022

  Torkil Damhaug får Rivertonprisen for 2022. Han er dermed den første forfatteren som har fått prisen tre ganger.

  Torkil Damhaug har tidligere fått Rivertonprisen for «Ildmannen» (2011) og «En femte årstid» (2016).

  Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri. Han debuterte med «Flykt, måne» i 1996, og har til sammen gitt ut elleve bøker.

  – Jeg kjenner meg lettet og glad, kanskje enda mer enn sist. Når Riverton-juryen nå gir meg en tredje revolver, velger jeg å forstå det slik at de ser en utvikling i forfatterskapet mitt, og ikke bare en gjentakelse av noe jeg har skrevet tidligere, sier Damhaug.

  «Ulike fortellinger konkurrerer i denne kriminalromanen som i kraft av personskildringer, skiftende miljøbeskrivelser, intrikate og troverdige konflikter, og en mesterlig håndtering av alle skiftende fortellemåter, utvilsomt også kan kalles en samtidsroman av uvanlig litterær kvalitet,» heter det blant annet i juryens begrunnelse.

  «Jeg hadde håpet at det skulle være mulig, i alle fall innenfor min tid i juryen for Riverton-prisen, å unngå å gi prisen til samme forfatter for tredje gang. «Hund uten grav» gjorde ethvert slikt håp til skamme», skriver juryleder Hans H. Skei i begrunnelsen.

  Rivertonprisen, «Den gylne revolver», deles ut årlig av Rivertonklubben for det beste arbeidet innen norsk kriminallitteratur. Prisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Den norske Forleggerforening og Bokhandlerforeningen. Prisen ble delt ut for første gang i 1973.

  Prisvinneren ble overrakt sin tredje gylne revolver under en seremoni på Litteraturhuset i Oslo torsdag formiddag.

  (NTB)